Summering av måndagen: ”Colón överraskade mot San Lorenzo”

Måndagen bjöd på flera oväntade resultat i Argentina. Här kommer en kortare summering av vad som hände.

Tre matcher återstod av den andra omgången när måndagskvällen gick i full blom. Först ut var Atlético Tucumán mot Central Córdoba samt Huracán mot Unión.

I den förstnämnda matchen hade Tucumán det mesta av spelet inledningsvis och tog också ledningen genom Augusto Lotti efter kvarten spelad. Faktum är att öppningsmålet tillkom efter ett väldigt fint anfall där Tucumán rullade upp bortalaget på ett otroligt elegant sätt.

Central Córdoba såg faktiskt ganska idéfattig ut och det kändes hyfsat oförändrat jämfört med premiären mot Colón där man förlorade med hela 3-0. Men plötsligt dök nyförvärvet ifrån Atlanta, i Primera Nacional, upp. Milton Giménez nickade till bollen på ett perfekt avvägt inlägg ifrån Lucas Brochero och plötsligt var matchen helt lika igen.

Bortalaget fick lite ny energi av målet och även om Tucumán behöll det mesta av bollinnehavet lyckades Central Córdoba att hota i omställningsspelet. Med endast två minuter kvar av ordinarie matchtid kom segermålet för bortalaget. Inhopparen Leonardo Sequiera stack fram, efter en passning av Santiago Rosales, och kunde skicka dom tre poäng till laget ifrån Santiago del Estero.

I matchen som spelades parallellt delade Huracán och Unión på poängen. Bortalaget tog ledningen genom Matías Canete innan Andrés Chávez kunde kvittera ifrån straffpunkten för ”El Globo”.

**

Omgångens sista match spelades i Santa Fe mellan hemmalaget Colón och bortalaget San Lorenzo. Båda lagen kom ifrån segrar i premiären och var därmed fyllda med självförtroende. Dock blev resultatet en aning överraskande.

Den första halvleken präglades av väldigt mycket kamp, men utan några riktigt farliga målchanser. Faktum är att inte ett enda skott avfyrades på mål under matchens första 45 minuter.

Mycket mer livfullt blev det egentligen inte under den andra halvleken även om båda lagen försökte ta sig framåt. Tillslut var det Colón som lyckades spräcka målnollan när inhopparen, och den f.d. San Lorenzo-spelaren, Alexis Castro skickade dit 1-0.

Bortalaget hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser samtidigt som Colón försvarade sig väldigt bra. I slutskedet kunde istället Sandoval sätta spiken i kistan med sitt 2-0-mål för Colón.