Omgångens lag: 2 – ”Seriens hetaste spelare”

Omgång 2 är färdigspelad och därför kommer här omgångens bästa elva. 

Målvakt:

Jorge Olivera. Platense (1)
Kommentar: Olivera stod för flera matchavgörande räddningarna när Platense vann derbyt mot Argentinos i söndags med 1-0. 

Försvarare:

Marcelo Weigandt. Gimnasia (1)
Kommentar: Weigandt förtjänade förmodligen en plats i omgångens elva redan efter sin insats mot Boca i premiären och mot Talleres stod han återigen för en fin insats. Satte dessutom öppningsmålet med en fin volley. 

Gonzalo Montiel. River Plate (1)
Kommentar: Har blivit River Plates straffskytt efter att anfallarna svikit ifrån elvameterspunkten. Var bombsäker även i helgens segermatch mot Rosario Central. 

Carlos Izquierdoz. Boca Juniors (1)
Kommentar: Målgörare för andra matchen i följd när Boca tog tre välbehövliga poäng mot Newell’s Old Boys. 

Juan Insaurrable. Independiente (1)
Kommentar: Debut och matchvinnare på samma gång för sitt Independiente. Det blev onekligen en drömlik inledning på Insaurrables epok i storklubben. 

Mittfältare:

Lucas Janson. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Om vi ska fortsätta att snacka om mål så var definitivt Lucas Jansons pärla mot Sarmiento i helgen ett sagolikt sådant värt att se om ett par gånger. Yttermittfältaren var en av lagets bästa spelare mot nykomlingen och målet var kronan på ett bra dagsverk. 

Tomás Belmonte. Lanús (1)
Kommentar: Belmonte är otroligt målfarlig ifrån sin mittfältsposition och detta trots att många kanske ser honom mer som en passningsuppläggare än målskytt. Stod för öppningsmålet mot Defensa y Justicia i lördags. 

Giuliano Galoppo. Banfield (2)
Kommentar: Seriens tveklöst hetaste spelare just nu hittar vi i Banfield och det är givetvis Giuliano Galoppo som jag pratar om. Gjorde två nya mål i helgen mot Arsenal Sarandí och tillsammans med sitt Banfield ångar 21-åringen på i en väldigt hög hastighet. 

Anfallare:

Leonardo Sequiera. Central Córdoba (1)
Kommentar: Blev matchhjälte mot Tucumán under måndagskvällen när han hoppade in i slutskedet och satte dit 2-1-målet. 

Leandro Díaz. Estudiantes (1)
Kommentar: Det syns att Leandro Díaz trivs under Ricardo Zielinskis styre. Anfallaren hade tränaren redan under sin tid i Tucumán och nu får dom återigen samspela ihop i Estudiantes. Díaz blev också målskytt i helgens segermatch mot Godoy Cruz på bortaplan. 

Matías Suárez. River Plate (1)
Kommentar: Matías Suárez är ofta väldigt nyttig i River Plates anfallsspel och i helgens möte med Rosario Central stod han för ett av målen när ”Los Millonarios” bärgade tre poäng. 

Tränare:

Juan Manuel Llop. Platense (1)
Kommentar: Att få kröna en återkomst till Primera Division, efter 22-års frånvaro, med att besegra ärkerivalen i ett derby var givetvis en drömlik återkomst för Platenses del. Tränaren Juan Manuel Llop såg mer än tillfreds ut när domaren blåste av tillställning och hans lag hade bärgat tre fina poäng.