Hugo Perotti: ”Den kvällen var som att vinna Copa Libertadores med Boca igen”

Hugo Perotti har genomgått det mesta som går att gå igenom dom senaste åren. Ändå kan han se ljust på framtiden och minnas tillbaka på ögonblicket då han fick krama om Diego Maradona på La Bomboneras innerplan: ”Den kvällen var som att vinna Copa Libertadores med Boca igen”.

Hugo Perotti vet hur det är att vinna Copa Libertadores med Boca Juniors. Han gjorde det som spelare 1978 under den legendariske tränaren Juan Carlos Lorenzo. Tre år senare dök en kryllhårig gosse upp i storklubben vid namn Diego Maradona och Perotti fick glädjen att vinna ligan tillsammans med den kommande världsstjärnan.

Efter karriären har Perotti haft olika roller inom Boca Juniors och jobbade fram tills 2018 som rekryterare av ungdomsspelare till föreningens ungdomslag. Plötsligt tog dock uppdraget stopp. En paraguayansk affärsman hade hävdat, till Bocas dåvarande president Angelici, att flera av rekryterarna i Boca krävde pengar vid sidan om för att plocka in just deras talanger till storklubben. Något som inte var sant. Hugo Perottis arbete sattes på vänt i några veckor, som sedan blev månader, hela tiden med löftet om att allt skulle lösa sig.

Men sen kom maktskiftet i Bocas ledning. Angelici blev inte omvald som president utan Jorge Ameal tog över istället. Med den nya administrationen föll Perottis namn bort och den f.d. storspelaren hamnade i en djup depression.

”Jag tappade 30 kg. Det enda jag ville var att få komma tillbaka och arbeta i Boca”.

Som om inte depressionen var tillräckligt upptäcktes dessutom en tumör i Perottis ena lunga och han tvingades därför till en operation. Tanken var från början att dom bara skulle ta bort en liten bit av lungan men i slutändan blev det hela. Dessutom fick han tre metallskruvar som ersättning till lika många borttagna revben.

Perotti fick dessutom genomgå cellgiftsbehandling som kroppen svarade bra på. Ungefär samtidigt ringde Raúl Cascini till honom ifrån Boca Juniors. Han satt numera i styrelsen och undrade om Perotti ville dela ut ett plakat till Diego Maradona när denne skulle komma för att möta Boca Juniors med sitt Gimnasia den 8 mars förra året. Dessutom kom en återkomst till sitt gamla jobb upp på tal för Perottis del.

”Jag kom i kontakt med den nya administrationen och då Raúl Cascini. Pandemin fortsätter att skjuta upp min återkomst, men ifrån styrelsens håll har dom lovat att när saker och ting återgår till det normala ska jag börja jobba igen”.

Att få kliva in på La Bombonera och överräcka ett plakat till sin f.d. lagkompis Diego Maradona var såklart ett härligt ögonblick för Perotti och något han värdesatte otroligt mycket.

”Att få ge plakatet till Diego var en otrolig känsla. För tre år sedan kände jag mig död, men när dom ringde mig för att fråga om jag ville överräcka detta till Maradona, kändes det som att jag började leva igen. Denna kväll var som att vinna Copa Libertadores med Boca ännu en gång. Det var makalöst”.

Hugo Perotti och Diego Maradona kramas om inne på La Bombonera förra året.

Men sen kom ju det här med Coronapandemin. Hugo Perotti hade såklart oturen att även drabbas av detta och med tanke på att han bara har en lunga tillhör han defintivt en av riskgrupperna.

”Jag låg inne på sjukhuset i 22 dagar på intensiven med respirator. Jag fick en lunginflammation och med tanke på att jag bara har en lunga är det extra kritiskt. Men nu har jag återhämtat mig och nu ska jag bara göra lite onkologi för att förebygga att tumören kommer tillbaka”.

Perotti har onekligen varit igenom det mesta dom senaste åren. Depressionen, tumören och Coronaviruset. Men trots detta ser han ljust på framtiden.

”Med tanke på allt jag varit igenom dom senaste åren känns det som att det enda som kan ta död på mig är ifall jag inte får arbeta inom Boca igen”.