Matchhjälten Insaurralde: ”Jag är glad över debuten, den var drömlik”

Independiente tog tre väldigt sköna poäng mot Patronato under gårdagskvällen. Matchhjälte blev nyförvärvet Juan Insaurralde.

Mittbacken hade, mer eller mindre, bara hunnit träna några dagar med sitt nya lag när han kastades rakt in i hetluften. Den 36-årige Juan Insaurralde hade precis lämnat en dramatisk säsong med Colo Colo bakom sig, där storklubben sånär åkte ur, när han plötsligt befann sig i Independiente.

”Sanningen är den att allt gick väldigt fort. Jag kom i rätt tid, Falcioni trodde på mig och det är jag väldigt tacksam över. Jag hade mer eller mindre precis anlänt när jag kastades rakt in i laget fullt ut. Det är en väldigt bra grupp. Jag är glad över debuten, den var drömlik. Att få spela, göra ett mål och dessutom vinna. Jag dedikerar detta till min familj, till mina barn, min fru och mina föräldrar som säkerligen är glada”.

Insaurralde menade också att matchen som sådan var väldigt svårspelad. Mycket pga. att Patronatos fotbollsplan är så pass mycket smalare än andra planer i serien. Dock var detta något som Independiente varit väl medvetna om på förhand.

”Det var en tuff match på en väldigt svårspelad stadion, detta eftersom planen är så pass liten. Men vi visste vad som väntade oss på förhand – nämligen ett väldigt svårspelat lag. Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match. Vi hade kontroll över spelet och var solida i alla lagdelar”.