Upp till bevis för Racing

Efter förra helgens debacle mot Banfield är pressen redan hård på Racing Club och huvudtränaren Pizzi.

Premiären för en vecka sedan och sättet som man förlorade den på gav onekligen upphov till en hel del funderingar i Racing. Man skapade egentligen inte en enda hundraprocentig målchans på hela matchen och Banfield var närmare en 3-0-seger än Racing var ett reduceringsmål.

Till kvällens möte med Aldosivi är det lite kniven på strupen för storklubben och den nye tränaren Pizzi. För även om huvudtränaren har poängterat att man är i en uppbyggnadsfas, med många nyförvärv, måste – och krävs det av supportrarna att kvällens insats är betydligt bättre än det man visade upp i premiären.

Som ett led i att försöka skruva på saker och ting kommer Pizzi att göra ett antal förändringar i startelvan. Melgarejo kommer in i laget och tar, kanske lite överraskande, hand om vänsterbacken då Soto gjorde en direkt bedrövlig insats senast. Melgarejo är egentligen mittfältaren, men spelade som ytterback under tiden i Benfica när den portugisiske storklubben tog sig hela vägen till finalen av Europa League. 

Längre fram i banan kommer nyförvärvet Tomás Chancalay att få förtroendet ifrån start på mittfältet och Nicolás Reniero petar bort veteranen Cvitanich ifrån anfallspositionen. 

Förmodad startelva för Racing:Arias: Pillud, Sigali, Orban, Melgarejo: Domínguez, Miranda: Fértoli, Rojas, Chancalay: Reniero.

För motståndet står ett Aldosivi som fick se sig besegrade i premiären av ett tämligen anonymt Godoy Cruz. Därmed fick inte den nytillträdde tränaren Gago någon vidare start på säsongen.

Kvällens drabbning är en match som Racing ska vinna sex av sju dagar i veckan. Men kanske allra viktigast är att man kan skönja förbättringar i spelet jämfört med senast. Det ska bli väldigt intressant att se vad Chancalay kan uträtta, då han gjorde ett bra intryck vid sitt inhopp för en vecka sedan.