Hur bra är egentligen Giuliano Galoppo?

Två nya mål ifrån mittfältaren när Banfield besegrade Arsenal Sarandí med 2-0 under fredagen. Hur bra är egentligen Giuliano Galoppo?

Det är alltid väldigt roligt att se när en spelare tar stora kliv i sina utveckling. Särskilt när han gör det i ett lag som känns homogent och där varje liten detalj är minutiöst uttänkt. Giuliano Galoppo trivs som fisken i vattnet med sitt Banfield som just nu öser på under säsongsinledningen i Argentinas högsta division. 

Banfield var redan ett av överraskningslagen under höstens spel i Copa Diego Maradona, där man tog sig till finalen mot Boca Juniors. Då, precis som nu, var Galoppo en av lagets mest framstående spelare och själv tog jag ut honom i säsongens lag. 

I premiären, för en vecka sedan, av den nya ligasäsongen stod mittfältaren för det avslutande målet när storklubben Racing besegrades med 2-0. Igår var det dags igen. Arsenal Sarandí städades av på bortaplan med samma siffror och båda målen gjordes av Galoppo, med bara några minuters mellanrum, i början av den andra halvleken. 

Men hur bra är egentligen Galoppo just nu?

Faktum är att jag anser att mittfältaren tillhör en av dom bästa, på sin position, i hela ligan. Han är, mer eller mindre, helt komplett som central mittfältare. Samtidigt som han kan vinna boll och delta i det defensiva spelet har han visat att han är extremt målfarlig – vilket tre mål på två matcher vittnar om. 

Det skulle förvåna mig om Galoppo är kvar i Banfield längre än till sommaren. 21-åringen borde kunna locka till sig ett intresse ifrån dom största ligorna i Europa och personligen hade jag gärna sett honom i Serie A eller La Liga. Förhoppningen är att han inte väljer USA som många av hans landsmän gjort under dom senaste säsongerna. 

Men fram tills han bestämmer sig för att pröva vingarna någon annanstans tänker jag passa på att njuta av den talangfulle mittfältaren och av det han presterar på planen hemma i Argentina.