Gimnasia körde över Talleres

Gimnasia besegrade Talleres med hela 3-0 under fredagskvällen i en väldigt märklig tillställning. 

Gimnasia och Talleres drabbade samman under fredagskvällen i omgång 2:s allra första match. Båda två kom ifrån fina resultat i premiäromgången där Talleres hade besegrat Patronato med 1-0, och Gimnasia varit snubblande nära att få med sig samtliga tre poäng ifrån bortamötet med Boca Juniors.

I gårdagens tillställning fick Gimnasia en drömstart när högerbacken Marcelo Weigandt drog till på volley efter bara fem minuter på en vänsterhörna. Talleres skapade även dom ett antal farligheter, men en genomgående tråd var att samtliga avslut var felriktade och sakna skärpa. 

Om man bara ser matchen rent spelmässigt var Talleres minst lika bra som Gimnasia, men lyckades inte omvandla sitt bollinnehav i mål. När sedan hemmalaget fick straff, i mitten av den andra halvleken, och Fragapane dessutom fick syna det röda kortet pga. att han sagt några illa valda ord till domaren – då var tyvärr matchen över.

Brahian Alemán stegade fram och tryckte dit 2-0 för Gimnasia och sitt andra mål för säsongen. Med en man mindre blev uppgiften såklart ännu svårare för Talleres del och även om Gimnasia även dom fick syna det röda kortet, när Harrinson Mancilla drog på sig till andra gula kort för kvällen, blev det en övermäktig uppgift för Córdobaklubben.

Lucas Barrios kom in och gjorde 3-0 för Gimnasia innan Talleres vänsterback, Enzo Díaz, snackade till sig två gula kort ifrån domaren Delfino och fick även han lämna planen i förtid.

I slutändan blev det en otroligt märklig tillställning där Gimnasia vann med större siffror än vad matchbilden speglade. Tre röda kort där Talleres kommer bli tvungna att stuva om ordentligt i startelvan till kommande helgs möte med Newell’s Old Boys.