Vélez och San Lorenzo väntas rotera i cupen

Under dom två nästkommande nätterna kommer såväl Vélez Sarsfield som San Lorenzo att ta sina första steg i Copa Argentina. Båda väljer att rotera i sina startelvor.

Copa Argentina fortsätter att rulla och under såväl natten mot torsdagen – som fredagen, spelas två stycken matcher där lag ifrån högstadivision är inblandade.

Först ut är Vélez Sarsfield som ska ta sig an Camioneros. Dom spelar tillvardags i tredjedivisionen och lyckades inte nå uppflyttning under hösten. Vélez vann sin ligapremiär under helgen som var mot Newell’s Old Boys med 1-0 och Mauricio Pellegrino kommer att göra flertalet förändringar i startelvan jämfört med den matchen.

Mycket av snacket, kring Vélez Sarsfield, har under den senaste tiden handlat om Thiago Almada och Miguel Brizuela som båda blev, för två veckor sedan, anhållna för sexuellt ofredande på en fest som hölls i höstas. Misstankarna mot spelarna ska dock inte vara särskilt stora och båda är redan släppta på fri fot igen. Därför är dom också disponibla för spel om Pellegrino så önskar. Till nattens möte med Camioneros väntas båda starta. 

Förmodad startelva för Vélez Sarsfield: Domínguez: De la Fuente, Amor, Giannetti, Brizuela: Galdames, Ricky Álvarez: Orellano, Almada, Janson: Tarragona. 

Avspark är i natt klockan 01:10.

**

I veckans nästa cupmatch möter San Lorenzo ett Liniers som håller till i landets femte divisionen – Primera D. San Lorenzos huvudtränare, Diego Dabove, väntas byta ut hela den startelvan som besegrade Arsenal i helgens ligapremiär med 2-1.

Detta innebär att båda bröderna Romero väntas ta plats i San Lorenzos startelva. Även nyförvärvet Franco Troyansky uppges starta i anfallet.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Devecchi: Herrera, Coloccini, Donatti, Rojas: Menossi, Óscar Romero, Insaurralde: Ángel Romero, Alexander Díaz, Troyansky. 

För San Lorenzos del handlar det väldigt mycket om att få igång hela truppen. Utöver ligaspelet och cupspelet ska, som bekant, San Lorenzo även kvala till Copa Libertadores under våren. I början av mars startar kvalspelet och häromdagen blev det klart att storklubbens motståndare kommer att bli chilenska Universidad de Chile – då dom slutade trea i sin inhemska ligan. 

Dabove vill väldigt gärna få minuter på samtliga spelare i truppen och göra dom förberedda på det tajta matchandet framöver. 

Avspark i cupen, för San Lorenzo, är klockan 01:10 natten mot fredag.