José Paradela: ”Jag är en spelare som alltid ger allt”

José Paradela är ett av River Plate allra senaste nyförvärv. Den 22-årige mittfältaren anländer ifrån Gimnasia.

River Plate har börjat röra på sig rätt ordentligt under transferfönstrets sista veckor och kommer landa två fina värvningar under denna veckan. En av dessa är mittfältaren José Paradela som närmast kommer ifrån spel med Gimnasia.

”Jag är en spelare som alltid ger 100 procent för det laget jag spelar för. Jag är väldigt glad, detta är en dröm som går i uppfyllelse och jag kommer alltid att ge allt”.

Paradela har jämförts med Nacho Fernández som även han kom till River Plate för några år sedan ifrån just Gimnasia. Nu är Nacho på väg att lämna för brasilianska Atletico Mineiro, men mittfältaren passade ändå på att premiera sin efterträdare i Paradela – något som gladde nyförvärvet.

”Jag känner väl till honom och vad han åstadkommit i denna förening. Förhoppningsvis kan jag lyckas nå liknande bedrifter framöver. Jag känner mig väldigt tacksam gentemot honom”.

Nachos ord var, som sagt, högstämda kring värvningen av Paradela.

”Han har liknande kvalitéer som jag. Han är vänsterfotad, spelar som offensiv mittfältare och har därför ungefär samma karaktärsdrag. Jag önskar honom all lycka i världen. Han kommer ifrån en by nära min och det är något som gör mig glad eftersom ungarna i dom byarna ska kunna drömma om att lyckas nå Primera Division”.

Paradela genomgick läkarundersökningen under onsdagsmorgonen. Han blir det sista nyförvärvet, för River Plate, ihop med anfallaren Augustin Fontana ifrån Banfield. Kontraktet med mittfältaren Paradela är skrivet till slutet av 2024.