Måndagssummering: Central och Lanús vann

Under måndagen spelades premiäromgången färdigt med två stycken matcher. Vinnarna blev Rosario Central och Lanús.

Den första matchen spelades på Gigante de Arroyito i Rosario mellan Central och Argentinos Juniors. Hemmalaget saknade flera spelare i truppen där bl.a. Marco Rubén ännu inte är helt redo för matchspel efter att inte ha spelat någon tävlingsmatch på nästan 1 år.

Trots detta tog Central tag i taktpinnen omgående och fick tillslut utdelning under dom sista minuterna av den första halvleken. Först tryckte den 19-årige, mexikanske, anfallaren Luca Martínez dit 1-0 och endast två minuter senare sprang Lucas Gamba igenom och styrde bollen förbi en utrusande Lucas Chaves i Argentinos mål. 

Därmed kom bortalaget ut till den andra halvleken med en kraftig uppförsbacke i bagaget. Man försökte skapa ett tryck mot Centrals backlinje, men hemmalaget stod upp på ett väldigt bra sätt. Tillslut fick dock Argentinos in ett reduceringsmål när Juan Pucheta tryckte dit bollen på ett tillslag med endast fem minuter kvar på matchklockan.

Sett över hela matchen vann dock Central fullt rättvist och Argentinos har en del att jobba på. Gabriel Milito är inte en av mina favorittränare och jag ställer mig mycket skeptiskt till hur han ska lyckas nå särskilt bra resultat med sin nya förening. 

**

Omgångens sista match spelades på Estadio Libertadores de América mellan Independiente och Lanús i Avellaneda. Hemmalaget, som bytt tränare under uppehållet till Julio Falcioni, såg inte alls särskilt välsmorda ut under denna premiärafton. Lanús var det klart bästa laget och vann tillslut också helt rättvist med 1-0.

Matchens enda mål kom i mitten av den andra halvleken då mittbacken Guillermo Burdisso nickade dit en frispark ifrån vänster som först nickats tillbaka av Nicolás Orsini. 

Independiente hade, som sagt, svårt att skapa några ordentliga målchanser och dom fåtal gångerna då det blev farligt var det nästan alltid Alan Velasco som stod för en fin aktion. 

Samspelet i Lanús satt desto bättre och Pedro de la Vega var bortalagets speldirigent ifrån sin yttermittfältsposition.