Ricardo Zielinski – En mardröm för River Plate

Ricardo Zielinski har utvecklats till en mardröm för River Plate under dom senaste säsongerna. Igår var det dags igen.

Det är inte utan att man gång på gång blir imponerad över vad Ricardo Zielinski kan åstadkomma med små medel. Genom åren har han skördat stora framgångar med, på pappret, små klubbar i Argentina i form av bl.a. Belgrano och Atlético Tucumán. 

Sedan årsskiftet tränar han Estudiantes och under gårdagen var han återigen i blickfånget då hans lag besegrade Marcelo Gallardos manskap med 2-1. Just River Plate har blivit något av en drömmotståndare för Zielinskis del genom åren. 

På 17 matcher har han vunnit sex stycken, spelat fyra oavgjorda och förlorat sju. Detta är onekligen fina siffror om man betänker att Zielinski vid varje tillfälle av dessa matcher tränat betydligt mindre föreningar än River Plate. 

När Gallardos lag mötte Zielinskis Tucumán i Copa de la Superliga 2019 slog Zielinski ut River Plate efter att ha vunnit det första mötet på hemmaplan med 3-0. Det hjälpte sedan inte att River vann på Monumental med 4-1. En annan intressant detalj är att Zielinski tränade Belgrano när dom vann kvalet mot River Plate 2011, som innebar att storklubben åkte ur Primera Division. 

Igår vann Zielinskis Estudiantes över River Plate efter att Fabián Noguera avgjort i den 96 matchminuten. Detta trots att laget var decimerat till tio man sedan den första halvleken. Efter matchen var det en nöjd Zielinski som mötte pressen.

”Att vinna på detta sättet mot Argentinas bästa lag gör mig såklart väldigt tillfredsställd. Det är alltid lättare att jobba på sina brister med positiva resultat i ryggen. Tanken var inte att vi skulle falla så lågt ner idag, men dom tryckte ner oss”.