Summering av premiärdagen: Banfield överlägsna mot Racing

Under gårdagen drog den argentinska ligan igång igen och vi bjöds på många mål samt en del mindre imponerande insatser.

Premiärer brukar alltid innehålla en del uppseendeväckande resultat och insatser. Gårdagens inledning på den argentinska ligan var såklart inget undantag. Kvällen inleddes mellan Banfield och Racing Club där bortalaget skulle försöka få ny fart igen under tränaren Juan Antonio Pizzi. Det blev dessvärre, för deras del, raka motsatsen. 

Tvåan ifrån Copa Diego Maradona, Banfield, var det klart bästa laget genom hela matchen. Klädda i sina jubileumströjor för att uppmärksamma föreningens 125-årsjubileum ångade dom på, gång på gång, mot Racings målbur. Juan Pablo Álvarez öppnade målskyttet i början av den andra halvleken och Racing såg överlag väldigt oorganiserade ut. 

Ingenting stämde för Pizzis lag och långa stunder kändes det som att det var elva individer på plan istället för ett enhetligt lag. I slutskedet satte sedan Giuliano Galoppo spiken i kistan och krönte en fin insats ifrån Banfields sida. Racing däremot har en hel del att fundera över.

**

I Santiago del Estero möttes Central Córdoba och Colón i en match som mestadels handlade om bortalaget. Pulga Rodríguez öppnade målskyttet redan i den första halvleken och Colón visade stundtals upp ett väldigt vackert spel. 

Regnet öste dock ner och det blev allt svårare att spela en ordentlig fotboll ju längre matchen led. Tomás Sandoval ökade på till 2-0 innan Nicolás Leguizamon satte slutresultat i slutskedet till 3-0. Colón imponerade stort medan Central Córdoba såg väldigt tunna ut framåt. Man led såklart en hel del av att man saknade lagets bäste spelare Abel Argañaraz. 

**

I den sista matchen spelade Unión och Tucumán 2-2 efter en väldigt underhållande match. Tucumán tog ledningen två gånger om innan Unión kunde kvittera i slutskedet genom Marco Borgnino. 

Tucumán såg bättre ut än man gjorde under slutskedet av Copa Diego Maradona och Unión fortsatte att visa att man fortfarande är ett svårslaget lag.