Pizzi: ”Vi måste förbättra allting”

Det var en märkbart besviken tränare i Juan Antonio Pizzi som mötte pressen efter premiärförlusten mot Banfield. 

Racing Club var inte i närheten av att räcka till mot Banfield under gårdagskvällens premiärmatch. Hemmalaget var mycket bättre och vann fullt rättvist med 2-0. 

Racings nye tränare, Juan Antonio Pizzi, försökte förändra matchbilden under den andra halvleken och bytte bl.a. in två stycken nyförvärv i Maximiliano Lovera och Tomás Chancalay. Båda två såg intressanta ut, men dessvärre kunde dom inte påverka resultatet till Racings fördel.

Efter matchen var det en märkbart besviken tränare i Pizzi som mötte pressen och pratade om sina känslor kring premiärförlusten. 

”Vi måste arbeta mycket framöver. Besvikelsen är alltid närvarande trots att det är den första matchen”.

Pizzi menade på att även om det inte var förvånande att laget ännu inte riktigt funnits sig till rätta, under den nye tränare, var detta ändå långtifrån vad han hade hoppats på att få se. 

”Detta kunde man delvis förutse, men samtidigt… Vi hade en förhoppning om att få med oss poäng härifrån eftersom lagets förberedelser kändes bra. Men saker gick inte alls som vi hade velat att det skulle göra. Vi har precis börjat och vi måste fortsätta att förbättra oss för att lyckas nå dom målen som vi vill nå. Vår målsättning är att spela mycket bättre än vad vi gjorde idag”.

Angående inhopparnas insatser lät Pizzi fortsatt fundersam, men förhoppningsfull inför framtiden. 

”Vi satte in spelare för att gå efter en kvittering. Vi ville få in ett djup i spelet som vi dessvärre inte lyckades få in med dessa förändringar heller. Men vi måste ha tålamod med nyförvärven. Jag vet att dom kommer att leverera”. 

Det finns onekligen mycket att fundera över för Racing och Pizzis del framöver. Nästa helg väntar Aldosivi på hemmaplan.