Inför säsongen 2021 – Våren: ”Rollheiser är en spännande spelare”

Den kommande säsongen börjar i afton och därför avrundas nedräkning under dagen. Sist ut är River Plate och Boca Juniors.

River Plate.
Grundad: 25 maj 1901.
Fjolårsplacering:
Nyförvärv: Jonathan Maidana (Toluca), Agustín Palavecino (Deportivo Cali), Héctor David Martínez (Defensa y Justicia, åter efter utlåning).
Förluster: Lucas Pratto (Feyenoord), Santiago Sosa (Atanta United), Iván Rossi (Sambenedettese), Ezequiel Centurión (Estudiantes de Buenos Aires), Morán Correa (oklart), Picazzo (oklart). 

Vad är senaste nytt kring River Plate?
Att man just nu slutför sina värvningar av Jonathan Maidana och Agustín Palavecino. Samtidigt fortsätter ryktena att surra kring Nacho Fernández som vill lämna storklubben för ett mer lukrativt kontrakt utomlands. 

Marcelo Gallardo har tränat River sedan 2014. Borde det inte bli dags för ett ligaguld nu?
Det kan man absolut tycka. Gallardo har vunnit allt som går att vinna, som tränare, med River Plate – förutom den där ligatiteln. Man har också tveklöst truppen och kvalitén i densamma för att lyckas med detta. 

Nacho Fernández ser ut att lämna River, finns det någon ersättare i truppen?
Det är såklart svårt att förlora en av ligans bästa mittfältare. Men i onsdagens cupmatch mot Deportivo Pronunciamiento spelade 20-årige Benjamín Rollheiser på Nachos position och gjorde det riktigt bra. Dom gångerna jag sett Rollheiser spela har jag alltid blivit imponerad av ynglingen och förhoppningsvis får han fler chanser framöver. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i River Plate?
Rafael Borré är en av seriens bästa anfallare och är nästan alltid en målgaranti. Julián Álvarez är en stor talang som börjar närma sig den punkten där han ska vara helt given i Gallardos startelva. Bör kunna glänsa ordentligt under det kommande året. 

Var slutar River Plate i år?
Jag tror att River definitivt kommer att placera sig bland dom fyra främsta lagen i sin grupp. Slutspelet lär vara Gallardos huvudfokus och att säkra det så fort som möjligt kommer garanterat vara en prioritering innan Copa Libertadores inleds i april. 

Boca Juniors.
Grundad: 3 april 1905.
Fjolårsplacering: Vinnaren av hela Copa Diego Maradona. 
Nyförvärv: Marcos Rojo (Manchester United), Cristian Pavón (LA Galaxy, åter ifrån lån).
Förluster: Gastón Ávila (Rosario Central, lån).

Vad är senaste nytt kring Boca Juniors?
Att Boca jobbar hårt för att få in Talleres högerback Nahuel Tenaglia – en affär som dom jobbat på under flera veckor nu. 

Marcos Rojo har nästan inte spelat fotboll på 1 år. Är han verkligen en så pass bra värvning som alla vill få det till?
Jag är lite skeptisk faktiskt. Kanske inte mest för att han inte spelat särskilt mycket utan för att han har visat sig vara väldigt skadebenägen under dom senaste säsongerna. Det tog inte heller särskilt många träningar i Boca innan Rojo återigen hade fått en skadekänning. Jag är absolut tveksam till denna värvning även om Rojo i form såklart borde vara en av ligans bästa mittbackar. 

Boca vinner ofta ligan nuförtiden. Finns hungern där för att nå hela vägen även i år?
Det tror jag säkerligen att det finns. Boca är alltid sugna på att vinna titlar och i år kommer såklart inte vara något undantag. Säkerligen kommer lite mer fokus att liga på Copa Libertadores, men ligan får säkert sin del av kakan också. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Boca Juniors?
Ramón Ábila var lagets främsta målgörare under Copa Diego Maradona och borde gå före Soldano i såväl ligan som Copa Libertadores. Utöver detta är alltid Sebastián Villa en teknisk ytter som skapar målchanser både för sig själv – och sina medspelare. 

Var slutar Boca Juniors i år?
Jag har tippat dom som etta eftersom det är svårt att sätta dom på en annan position sett till kvalitén på truppen och tidigare insatser. Dock ska det sägas att jag tror att Boca kan komma på vilken av positionerna mellan 1-4. Viktigaste kommer trots allt att vara att säkra en slutspelsplats.  

Grupp A:
1. Racing Club.
2. Banfield.
3. River Plate.
4. San Lorenzo.
5. Rosario Central.
6. Argentinos Juniors.
7. Estudiantes.
8. Colón.
9. Platense.
10. Arsenal.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1. Boca Juniors.
2. Lanús.
3. Talleres.
4. Vélez Sarsfield. 
5. Defensa y Justicia.
6. Independiente. 
7. Newell’s Old Boys.
8. Huracán.
9. Unión.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12. Gimnasia. 
13. Patronato.