River Plate vidare i cupen och Rollheiser imponerade

Under natten mot torsdagen tog sig River Plate vidare i Copa Argentina efter att ha besegrat Deportivo Pronunciamiento med hela 4-0.

River Plate var såklart stora favoriter när man sprang in på Banfields hemmaplan för att möta Deportivo Pronunciamiento i Copa Argentina under onsdagskvällen. Motståndet spelar tillvardags i tredjedivisionen och har arbeten vid sidan om fotbollen. 

”Los Millonarios” var också både ett – och två nummer större än sina motståndare denna afton. I slutändan vann man med 4-0 efter att Matías Suárez, Julián Álvarez, Fabrizio Angileri och Federico Girotti gjort målen. Det snyggaste av detta var utan tvekan 3-0-målet som vänsterbacken Angileri dundrade in på volley.

Matchen stora behållning var dock inte någon av målskyttarna utan en 20-åring vid namn Benjamin Rollheiser. Förutom att namnet är helt fantastiskt visade den unge spelaren upp ett otroligt fint spel ifrån sin offensiva mittfältsposition och gav Gallardo en indikation på att han är redo ifall tränaren skulle behöva honom. Just den offensiva mittfältspositionen är annars inte Rollheisers naturliga plats på planen.

”Jag fick fylla en annan funktion ikväll och fick försöka acklimatisera mig till den så fort det gick”.

Rollheiser har tidigare spelat tio matcher för Gallardos seniorlag och i samtliga av dessa matcher har han spelat som anfallare – vilket också är hans naturliga position. Under gårdagens match rörde han sig dock fint över hela planen och bidrog med mycket i det offensiva spelet. 

Det var säkerligen också skönt för Gallardo att få ett kvitto på att Rollheiser är redo om han skulle behöva honom igen. Som bekant deltog inte Nicolás De La Cruz i matchen då han har en skadekänning och han är fortsatt ett frågetecken inför ligapremiären mot Estudiantes på söndag. Även Matías Suárez är ett frågetecken då han klev av gårdagens tillställning med en känning.