Inför säsongen 2021 – Våren: ”Sand är inte mänsklig”

Den kommande säsongen är bara en enda dag bort och därför fortsätter vi nedräkningen. I denna artikel går vi igenom ärkerivalerna Banfield och Lanús.

Banfield.
Grundad: 21 januari 1896.
Fjolårsplacering: Vann sin vinnargrupp, men förlorade sedan i finalen mot Boca Juniors. 
Nyförvärv:
Förluster: Claudio Bravo (Portland Timbers), Rodrigo Arciero (SJK), Jorge Rodríguez (Estudiantes).

Vad är senaste nytt kring Banfield?
Att man hamnat i bråk med anfallaren Augustin Fontana efter att denne inte velat förlänga sitt kontrakt. I övrigt har föreningen många spelare som är i blickfånget hos större klubbar i såväl Argentina som utomlands. Hitintills har man dock bara tappat Claudio Bravo och Jorge Rodríguez som var ordinarie under Copa Diego Maradona. 

Banfield föll på målsnöret i Copa Diego Maradona. Vad talar för att man går hela vägen i år?
Att man blivit ännu mer samspelta och att Javier Sanguinetti har fått ytterligare en försäsong, om än en kort sådan, på sig att drilla laget. 

Finns det en risk att dom andra lagen kommer ta Banfield på större allvar i år och att dom därför får det jobbigare att nå samma resultat? 
Såklart finns alltid den ”risken”, men samtidigt tror jag att man är kapabla till att klara av det i Banfield. Laget är sammansvetsat och om man inte tappar fler spelare innan liga drar igång tror jag absolut att man kommer vara med och slåss om topplaceringarna. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Banfield?
Martín Payero var otroligt viktig under Copa Diego Maradona med sina öppnande passningar. Mauricio Cuero är en annan spelare som är otroligt sevärd med sina aviga finter och fina inspel ifrån högerkanten. 

Var slutar Banfield i år?
Jag tror definitivt att man kommer knipa någon av dom fyra främsta platserna. Jag håller visserligen Grupp A som något svårare än B, men tror ändå att Banfield kommer finnas med i toppen. I slutspelet därefter kan allt hända. 

Lanús.
Grundad: 3 januari 1915.
Fjolårsplacering: Tvåa i sin förlorargrupp.
Nyförvärv: 
Förluster: Gastón Lodico (Aldosivi, lån), Fernando Belluschi (oklart).

Vad är senaste nytt kring Lanús?
Här har det varit ganska lugnt och man har varken tappat något av värde eller fått in något. Dock ryktas några spelare var på gång in och kan eventuellt bli klara inom dom närmaste dagarna. 

Lanús var snubblande nära att vinna Copa Sudamericana, men förlorade finalen mot Defensa y Justicia. Hur bra är man egentligen?
Man är i stunder otroligt bra, vilket man också visade i såväl Copa Diego Maradona som Copa Sudamericana. Prestationerna i den förstnämnda blev såklart lite lidande av framgångarna i Sudamericana, men det finns många bra saker att ta med sig. 

Zubeldía är en fantastisk tränare och många av föreningens unga spelare har tagit enorma kliv i utvecklingen. Dessutom är man i en position där man inte måste sälja just nu och presidenten Russo har uttryckligen sagt att intentionen är att inte sälja någon förrän tidigast till sommaren.

Pepe Sand fortsätter att briljera vid en ålder av 40. Är han verkligen mänsklig?
Nej det är han inte. Man imponeras onekligen, gång på gång, av Pepe Sand och hans prestationer. Hans målfacit talar sitt tydliga språk och på något sätt har hans rutin hjälpt dom unga spelarna också i truppen att utvecklas än mer. Ovanpå detta verkar dessutom vara en skön personlighet. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Lanús?
Pepe Sand är självskriven. Utöver honom finns det som sagt en drös med unga spelare där Pedro De La Vega stuckit ut väldigt mycket. Jag gillar också 18-årige Franco Orozco som jag hoppas ska få fler chanser denna säsong. 

Var slutar Lanús i år?
Jag tror att dom kan gå riktigt långt. Truppen är bra, tränaren är vass och föreningen känns homogen ifrån topp till tå. 

Grupp A:
1.
2. Banfield.
3.
4. San Lorenzo.
5. Rosario Central.
6. Argentinos Juniors.
7. Estudiantes.
8. Colón.
9. Platense.
10. Arsenal.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2. Lanús.
3. Talleres.
4. Vélez Sarsfield. 
5. Defensa y Justicia.
6. 
7. Newell’s Old Boys.
8. Huracán.
9. Unión.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12. Gimnasia. 
13. Patronato.