Inför säsongen 2021 – Våren: ”Har en positiv känsla”

Den kommande säsongen är bara en enda dag bort och därför fortsätter vi nedräkningen . I denna artikel går vi igenom ärkerivalerna Racing Club och Independiente.

Racing Club.
Grundad: 25 mars 1903.
Fjolårsplacering: Trea i sin förlorargrupp.
Nyförvärv: Juan Antonio Pizzi (tränare), Ezequiel Schelotto (bosman, senast Brighton), Maximiliano Lovera (Olympiakos, lån), Maximiliano Cuadra (Cobreloa, åter efter utlåning), Tomás Chancalay (Colón).
Förluster:
Sebastián Beccacece (tränare), Lisandro López (Atlanta United), Augusto Solarí (Celta Vigo), Matías Ibáñez (Patronato, åter efter utlåning), Walter Montoya (Cruz Azul).

Vad är senaste nytt kring Racing Club?
Att Pizzis lagbygge börjar ta form. Maximiliano Lovera blev officiellt klar under gårdagen och fler nyförvärv är på ingång. 

Racing var stundtals bedrövlig i höstas. Hur kan du tippa dom som etta i år?
Jag vet inte, men jag har en fin känslan runt Racing och det som Pizzi håller på att forma. Jag ska dock vara ärlig och säga att Pizzi långtifrån är en personlig favorit, men jag tror att han kan funka i Racing. Dessutom tycker jag att värvningarna av främst Lovera och Chancalay är väldigt intressanta. 

Schelotto har inte spelat på ett tag. Känslan kring denna värvning?
Försiktigt positiv. Pillud kommer inte orka alla matcher på högerbacksplatsen och då kommer Schelotto få sina chanser. Om han kan komma upp i en någorlunda form borde han absolut kunna bli en tillgång för Racing. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Racing?
Tomas Chancalay var en av Colóns bästa spelare under höstens Copa Diego Maradona. Han har definitivt potentialen till att ta ytterligare kliv i Racing. Utöver detta tycker jag att Lorenzo Melgarejo har varit en av dom bästa spelarna i klubben sedan han kom ifrån Spartak Moskva i somras. Han är både målfarlig och passningsskicklig. 

Var slutar Racing i år?
Jag har, som sagt, en positiv känsla runt Racing och jag tror att man kan bli farliga i år. Men mycket kommer såklart att hänga på dels hur snabbt Pizzi lyckas sätta sin spelidé, samtidigt som det kommer bli avgörande vem som axlar ledarrollen efter Lisandro López. Allt detta i kombination med hur nyförvärven smälter in i laget kommer förmodligen avgöra deras slutplacering. 

Independiente. 
Grundad: 1 januari 1905.
Fjolårsplacering: Femma i sin vinnargrupp.
Nyförvärv: Julio Falcioni (tränare), Sebastián Palacios (Newell’s Old Boys, åter efter utlåning), Juan Manuel Insaurrable (Colo Colo, åter efter utlåning).
Förluster:
Lucas Pusineri (tränare), Alexander Barboza (Libertad), Ezequiel Denis (San Martín de San Juan).

Vad är senaste nytt kring Independiente?
Att ekonomin fortsätter att vara risig och att målvakten Santiago Sosa är ytterligare en i raden av spelare som inte fått den lön han, enligt avtalet, är berättigad till sedan han kom till storklubben inför Copa Diego Maradona. 

Julio Falcioni kommer in för att ta över ett sjunkande skepp. Är det inte konstigt att detta uppdrag lockar honom?
Både ja och nej. Falcioni har varit med länge och är en rutinerad tränare – han räds inga uppdrag och suget efter att återigen få träna var nog större än rädslan över att hoppa på ett, till synes, omöjligt uppdrag. Med det sagt tror jag inte att han kommer vända på skutan även om det säkert kan gå helt okej, sett till förutsättningarna. 

Independiente har den kortaste medellängden i truppen av alla lag i Liga Profesional (174 cm). Kommer det att bli ett problem?
Det är inte frågan om det kan bli ett problem, det är redan ett faktum att det varit ett stort problem för Independiente under den föregående säsongen. Faktum är att man bara vann runt 15% av sin höjddueller under Copa Diego Maradona och gjorde bara två mål på fasta situationer. Det säger en hel del. Falcioni har försökt få in lite mer längd i laget, men inte lyckats. Istället har man tappat en av lagets längsta spelare i Alexander Barboza (192 cm). 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Independiente?
Alan Velasco är en stor talang som garanterat kommer att fortsätta göra ett stort avtryck i denna serie. Utöver honom bär alltid Silvio Romero ett stort ansvar för målproduktionen och Sebastián Palacios kan säkert gör både ett och två försvar nervösa. Dessutom är Jonathan Menéndez en bra spelare om han bara får spela kontinuerlig och på rätt position. 

Var slutar Independiente i år?
Independiente känns faktiskt nästan som det mest svårtippade laget i hela serien. Man skulle kunna göra en fantastisk säsong, där allting stämmer och Falcioni får ut maximalt av sina spelare,men det skulle också kunna bli raka motsatsen där spelarna blir missnöjda över att dom inte får ut sin lön i tid och där resultaten går emot laget. Därför landar jag i att det blir en mittenplacering för Independientes del.

Grupp A:
1. Racing Club.
2. Banfield.
3.
4. San Lorenzo.
5. Rosario Central.
6. Argentinos Juniors.
7. Estudiantes.
8. Colón.
9. Platense.
10. Arsenal.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2. Lanús.
3. Talleres.
4. Vélez Sarsfield. 
5. Defensa y Justicia.
6. Independiente. 
7. Newell’s Old Boys.
8. Huracán.
9. Unión.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12. Gimnasia. 
13. Patronato.