Inför säsongen 2021 – Våren: ”Alla måste dra åt samma håll”

Den kommande säsongen är bara några dagar bort och därför börjar vi nedräkningen redan nu. I denna artikel går vi igenom ärkerivalerna San Lorenzo och Huracán.

San Lorenzo.
Grundad: 1 april 1908.
Fjolårsplacering: Femma i sin vinnargrupp. 
Nyförvärv: Diego Braghieri (bosman, senast Atletico Naciona), Jalil Elías (Godoy Cruz), Lucas Melano (Atlético Tucumán), José Devecchi (Audax Italiano, åter efter lån), Franco Troyansky (Unión).
Förluster: Gabriel Gudiño (Patronato), Ignacio Piatti (oklart), Alexis Castro (Colón), Santiago Vergini (Tucumán, lån), Jonathan Herrera (Johor, Malaysia), Matías Palacios (Basel).

Vad är senaste nytt kring San Lorenzo?
Att man värvar på och att Dabove vill få in ytterligare en mittfältare, utöver Elías, innan säsongen börjar. Matías Palacios kommer med största sannolikhet att skriva på för schweiziska Basel inom dom närmaste dagarna och samtidigt värvar San Lorenzo Franco Troyansky ifrån Unión.

Många tränarbyten i San Lorenzo dom senaste säsongerna. Vad talar för att Diego Dabove blir långvarig på posten?
Att han känns som ett mer genomtänkt tränarval än hans senaste föregångare. Dabove vet hur man får ihop bitarna i ett lag på ett snabbt sätt och kommer ifrån en lyckad period med Argentinos Juniors. Med det sagt har han en stor utmaning framför sig och tålamodet är, som bekant, inte långt i San Lorenzo. 

Snackisen under Copa Diego Maradona, vad det gällde San Lorenzo, var dom interna bråken i spelartruppen. Kan sprickan mellan bröderna Romero och resten av truppen verkligen lösas?
Det återstår att se. Sprickan verkar ha varit – och är fortfarande ganska djup. Det är många starka individer som ska dra åt samma håll. Frågan är om man lyckas med det. Om inte lär San Lorenzo gå ytterligare en misslyckad säsong till mötes.

Vem bör man hålla ett extra öga på i San Lorenzo?
Oavsett hur kontroversiella dom varit utanför planen går det inte att komma ifrån att bröderna Romero – och då främst Ángel – är oerhört viktiga för San Lorenzo. Nyförvärvet Franco Troyansky, ifrån Unión, är en otroligt skicklig spelare som ska bli intressant att beskåda i en större klubb.

Var slutar San Lorenzo i år?
Jag är försiktigt positiv. Om man bara kollar på truppen, spelare för spelare, ja då har San Lorenzo en väldigt bra sammansättning av spelare. Men, och detta är essentiellt, om man inte kan enas och dra åt samma håll kommer det att bli omöjligt att nå framgångar. Fotbollen är trots allt en lagsport. Med det sagt tror jag ändå att San Lorenzo kan greja en slutspelsplats. Jag har nämligen en stor tilltro till Dabove och hans kunnande som tränare. 

Huracán. 
Grundad: 1 november 1908.
Fjolårsplacering: Sist i sin vinnargrupp. 
Nyförvärv:
Förluster:
Saúl Salcedo (Olimpia). 

Vad är senaste nytt kring Huracán?
Egentligen ingenting då man varit helt passiva på transfermarknaden. Största snackisen har istället varit om Israel Damonte skulle få fortsätta som huvudtränare eller inte – vilket han i slutändan fick. 

Israel Damonte verkar vara ganska populär i spelartruppen. Vad är din bild av honom som tränare?
Att han är ganska rak och tydlig i sitt ledarskap. Samtidigt verkar han ha fått ihop en bra sammanhållning i truppen, vilket såklart är oerhört viktigt. Taktiskt sett spelade också Huracán en ganska trevlig fotboll under den första halvan av Copa Diego Maradona, men räckte inte riktigt till i slutändan. 

Hur ska Huracán sluta vara ett ”mellanmjölks-lag” och börja utmana om platserna till Copa Sudamericana igen?
Det är en svår uppgift då ekonomin är begränsad. Samtidigt är man en av dom föreningarna bakom dom största som har potentialen att sticka upp emellanåt. Dock krävs det mer tyngd i samtliga lagdelar för att lyckas med detta. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Huracán?
Norberto Briasco är en väldigt skicklig anfallare som lite oväntat valt att representera Armenien. Franco Cristaldo inledde Copa Diego Maradona på ett bra sätt, men tappade sedan i kvalité. Är dock i grunden en bra spelare. 

Var slutar Huracán i år?
Jag tror det blir en mittenplacering för deras del. Man saknar den där sista spetsen för att utmana dom bästa, men är samtidigt mycket bättre än dom sämsta lagen. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4. San Lorenzo.
5. Rosario Central.
6. Argentinos Juniors.
7. Estudiantes.
8.
9. Platense.
10. Arsenal.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2.
3. Talleres.
4. Vélez Sarsfield. 
5. Defensa y Justicia.
6. 
7. Newell’s Old Boys.
8. Huracán.
9.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12. Gimnasia. 
13. Patronato.