Copa Argentina: River Plate mot Deportivo de Pronunciamiento

Under natten mot torsdagen går River Plate in i årets Copa Argentina när man möter tredjedivisionslaget Deportivo Pronuciamiento.

Det är onekligen två helt olika världar som möts i Copa Argentina under natten mot torsdagen. River Plate tar sig an Deportivo Pronuciamiento som håller till i Torneo Federal A – landets tredjedivision.

Spelarna tjänar mellan 10-40,000 peso i månaden och dom flesta har ett extrajobb vid sidan om fotbollen.

”Mer än 50% av spelartruppen har ett extrajobb. Det är därför vi alltid tränar på eftermiddag så att dom som har detta kan fortsätta med det”.

En av spelarna berättar bl.a. att han och hans flickvän öppnade en onlinekiosk, under Coronakarantänen, där folk bl.a. kunde handla kallskuret. Mittfältaren Nazareno Rodríguez jobbar som kommunalarbetare i det lilla samhället Pronuciamiento. Han tar aldrig ut någon semester eftersom semesterdagarna istället går åt till bortamatcher med laget.

”Ibland kommer vi hem i gryningen och med lite tur hinner jag sova litegrann innan jag ska jobba igen. Men det är sånna uppoffringar man får göra”.

River Plate kommer till nattens match med starkast möjliga lag. Nicolás De La Cruz är dock ett frågetecken då han dragits med en skadekänning.

Gallardo ställer därför upp med följande elva (förutsatt att De La Cruz kan spela): Armani: Casco, Paulo Díaz, Rojas, Pinola, Angileri: Enzo Pérez, Álvarez, De La Cruz: Borré, Suárez.

Avspark är klockan 01:10 i natt.