Troyansky till San Lorenzo – Matías Palacios till Basel

Under tisdagen kom uppgifter i Argentina som bekräftade att Franco Troyansky går till San Lorenzo samtidigt som Basel värvar Matías Palacios ifrån den argentinska storklubben.

Det händer mycket hos dom argentinska lagen just nu. Med bara några fåtal dagar kvar på transferfönstret försöker samtliga föreningar att förstärka sitt lag inför den kommande säsongen.

Ett hett villebråd har varit Unións Franco Troyansky som ryktats flitigt till diverse klubbar. Talleres har sagts vara närmast anfallarens namnteckning, men nu verkar istället San Lorenzo ha klivit förbi och enligt uppgifter i Argentina är Troyansky klar för storklubben. San Lorenzo lånar honom under det kommande året, med en utköpsklausul inskrivet i avtalet.

Samtidigt sägs San Lorenzos 18-årige mittfältare, Matías Palacios, vara klar för en flytt till Basel. Den schweiziske storklubben uppges låna mittfältaren för att sedan vara tvungna att köpa loss 50% av honom för 6,300,000 dollar – ungefär 63,000,000 kronor.

Matías Palacios är en av dom största talangerna i Argentina och har ryktats bort ifrån San Lorenzo en längre tid. Att det nu ser ut att bli Basel som blir ny klubbadress är såklart lite överraskande.

Det enda som återstår att lösas kring affären sägs vara det personliga avtalet för spelaren. Klubbarna är nämligen på det klara med varandra.

**

Under tisdagen blev Maximiliano Lovera klar för Racing. 21-åringen lånas in ifrån grekiska Olympiakos. Anfallaren lämnade Rosario Central 2019 för den grekiska storklubben, men någon vidare succé har det inte blivit i Europa och speltiden har uteblivit.

Det ska onekligen bli skoj att se om Pizzi kan få fart på honom.

**

Newell’s Old Boys värvar hem Franco Escobar ifrån Atlanta United. Försvararen har varit en publikfavorit i MLS-klubben, men efter 3 år i USA väljer 25-åringen att vända hem till Newell’s igen.