Inför säsongen 2021 – Våren: ”Behövs ett bättre försvarsspel”

Den kommande säsongen är bara några dagar bort och därför börjar vi nedräkningen redan nu. I denna artikel går vi igenom ärkerivalerna Rosario Central och Newell’s Old Boys.

Rosario Central.
Grundad: 24 december 1889.
Fjolårsplacering: Etta i sin förlorargrupp men sedan förlust i ”finalen” mot Vélez Sarsfield.
Nyförvärv: Marco Rubén, Jorge Broun (Gimnasia).
Förluster: Joel López Pissano (Orense, lån), Alan Bonansea (Lanús, åter efter utlåning). 

Vad är senaste nytt kring Rosario Central?
Senast nytt är det kanske inte, men att Rubén är tillbaka har onekligen blivit en snackis och något som många är positiva över. 

Marco Rubén är tillbaka i Central, är du exalterad?
Det är jag absolut. Sen får man såklart se vilken nivå han håller efter att inte ha spelat tävlingsmatcher på nästan 1 år. Men en Rubén i form är alltid en tillgång för vilket lag som helst i Argentina. Dessutom ska man inte förringa hans insatser för laget vid sidan om planen heller. Rubén är en ledargestalt som dom unga spelarna kan ta rygg på. 

Vad krävs för att Central ska på allvar utmana om topplaceringarna?
Försvarsspelet måste bli mycket bättre än det var under hösten – och vintern i Copa Diego Maradona. Offensivt spelade Kily Gonzálezs lag stundtals riktigt fin fotboll med många unga spelare som visade framfötterna.

Vem bör man hålla ett extra öga på i Central?
Här vill jag lyfta fram Alan Marinelli som gjorde sina första mål i Primera Division i höstas. Otroligt spännande anfallare som har framtid framför sig. Sen är det givetvis även roligt att spana in Lo Celsos lillebror Francesco som även han visade framfötterna i höstas. 

Var slutar Central i år?
Jag skulle inte bli förvånad om Central lyckas knipa en slutspelsplats, men mycket hänger på försvarsspelet. Får man inte ordning på det kan man faktiskt komma ännu längre ner än en femteplats. Där kommer mycket av deras säsong att avgöras. Kanske kan Broun bidra med lite stabilitet genom sitt målvaktsspel?

Newell’s Old Boys.
Grundad: 3 november 1903.
Fjolårsplacering:
Tvåa i sin förlorargrupp bakom Vélez Sarsfield.
Nyförvärv: Yonathan Cabral (Atlético Tucumán, lån), Julián Marcioni (åter efter utlåning till Atlanta), Braian Rivero (åter efter utlåning till Independiente del Valle). 
Förluster: Sebastián Palacios (oklart), Angelo Gabrielli (oklart), Aníbal Moreno (Racing Club).

Vad är senaste nytt kring Newell’s Old Boys?
Att talangen Aníbal Moreno lämnar för Racing Club. Såklart inget roligt scenario som cementerar bilden av Newell’s som en f.d. storklubb. 

Hur ska Newell’s klara sig utan Sebastián Palacios?
Det kommer nog att bli en aning klurigt då han var deras bäste spelare i Copa Diego Maradona. Om man ska vara ärlig är det inte lätt för något lag i Argentina att ersätta en kvalitetsspelare av Palacios kaliber. 

Saknas det inte lite ungdomlig frenesi i Newell’s lag?
Det gör det absolut. Laget är väldigt ålderstiget och det i sig är kanske inget problem om spelarna ändå håller en viss nivå – dock tycker jag inte att så är fallet i Newell’s. Nacho Scocco är mest skadad och Pablo Pérez känns långsam och trög. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Newell’s?
Maxi Rodríguez är spelaren som bekräftar undantaget vad det gäller ålder och kvalité. Anfallaren fortsätter att hålla en fin nivå trots att han fyllt 40 år. Ständigt sevärd!

Var slutar Newell’s i år?
Det blir en mittenplacering i år. Newell’s kommer att ta sina poäng – mycket tack vare att man bara har ligaspelet att hålla fokus på, och för att det finns sämre lag i denna serie. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4.
5. Rosario Central.
6. Argentinos Juniors.
7. Estudiantes.
8.
9. Platense.
10. Arsenal.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2.
3. Talleres
4. Vélez Sarsfield. 
5. Defensa y Justicia.
6. 
7. Newell’s Old Boys.
8.
9.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12. Gimnasia. 
13. Patronato.