Inför säsongen 2021 – Våren: 10 talanger att hålla ögonen på

Nedräkningen inför den kommande säsongen fortsätter. Här listas tio talanger som man bör hålla ett extra öga på. 

Argentina har alltid varit bra på att plocka fram unga talanger som får chansen i Primera Division. Den kommande säsongen lär inte bli annorlunda. Här kommer därför en genomgång av 10 talanger som man borde hålla ett extra öga på (utan inbördes ordning). 

10. Darío Sarmiento. Estudiantes. Född: 2003. 
En liten och kvick mittfältare som fick mycket speltid i Copa Diego Maradona. Har en ljus framtid framför sig och förhoppningsvis kan han blomma ut ännu mer under Ricardo Zielinski. 

9. Alan Marinelli. Rosario Central. Född: 1999. 
Gjorde sina första seniormål för Rosario Central i Copa Diego Maradona och imponerade med sin energiska spelstil. Sliter och löper oerhört mycket offensivt och skapar därigenom målchanser för sina medspelare. Ett råämne som borde kunna blomma ut än mer under den kommande säsongen. 

8. Pedro De La Vega. Lanús. Född: 2001.
Det känns nästan konstigt att benämna Pedro De La Vega som en talang då det känns som han varit med hur länge som helst. Men yttern är faktiskt bara 19 år gammal och har redan hunnit med några säsonger i Primera Division. Har lagt på sig några kilon och det har gjort honom gott. En explosiv ytter som har en väldigt fin högerfot. 

7. Matías Palacios. San Lorenzo. Född: 2002. 
Fick lite varierande med speltid under Copa Diego Maradona som delvis hade att göra med en segdragen skada. Har visat tidigare att han har en stor potential och kan säkert blomma ut ytterligare under Daboves ledning. En central mittfältare som har stora kvalitéer i passningsspelet. 

6. Giuliano Galoppo. Banfield. Född: 1999. 
Kom med i mitt ”säsongens lag” efter Copa Diego Maradona och det var mer än välförtjänt. Galoppo har utvecklats till en målfarlig mittfältare som var fundamental för Banfields framgång. Lär få en lika framskjuten roll under den kommande säsongen. 

5. Federico Navarro. Talleres. Född: 2000. 
Sättet som Navarro styrde Talleres mittfält på under Copa Diego Maradona var otroligt imponerande med tanke på hans unga ålder. En klassisk femma som vinner mycket boll, men bidrar samtidigt med offensiva passningar. 

4. Franco Orozco. Lanús. Född: 2002.
Orozco har precis hunnit fylla 19 år och har redan gjort fem mål i på en säsong i Lanús (Copa Sudamericana inräknat). Påminner en hel del om en ung Sergio Agüero i sitt rörelsemönster. Har en otroligt fin avslutningsfot. 

3. Julián Álvarez. River Plate. Född: 2000. 
Julián Álvarez blommade ut ordentligt efter pandemi-uppehållet i Copa Libertadores, men tappade sedan sin plats i laget. Har en höjd i sitt spel som få andra har vid samma ålder i hela Sydamerika. I år ska det bli hans definitiva genombrott och avancemang till en större klubb i Europa. 

2. Thiago Almada. Vélez Sarsfield. Född: 2001. 
Precis som De La Vega känns det som att Thiago Almada har varit med ett bra tag trots sin unga ålder. Båda är födda samma år och känslan kring båda är att dom snart borde vara aktuella för en större liga i Europa (Almada har ryktats till England och La Vega till Italien). Almada är väldigt mångsidig och kan spela både på mittfältet och i anfallet. Rörlig, målfarlig och teknisk. En av dom största talangerna i hela den argentinska ligan.  

1. Alan Velasco. Independiente. Född: 2002.
Oj vilken utveckling Velasco hade under Copa Diego Maradona. Fem mål för ett uselt Independiente och ett flertal assist ovanpå det. Allt detta trots att han inte ens hunnit fylla 19 år – makalöst imponerande. Har en snabbhet och målfarlighet som borde locka till sig intresse ifrån dom största ligorna i Europa. Velasco har en utköpsklausul på över 20,000,000 euro och skulle någon vilja hosta upp dessa pengar lär Independiente välkomna detta då deras ekonomi är i botten. Frågan är hur länge till vi får glädjen att njuta av Velasco i den argentinska ligan.