Inför säsongen 2021 – Våren: ”Kan säkert överraska många”

Den kommande säsongen är bara några dagar bort och därför börjar vi nedräkningen redan nu. Här går vi igenom nykomlingarna Sarmiento och Platense.

Platense.
Grundad: 25 maj 1905.
Fjolårsplacering: Vann den andra kvalfinalen ifrån Primera Nacional mot Estudiantes Rio Cuarto. 
Nyförvärv:
Förluster: Marcelo Vega (oklart).

Vad är senaste nytt kring Platense?
Att man håller en väldigt låg profil efter att uppflyttningen säkrades i början av förra veckan. Det är väldigt ovanligt att en nykomling går in till en ny säsong utan att ha gjort ett enda nyförvärv, men det är precis detta som Platense ser ut att göra. 

Platense har gått ganska snabbt ifrån tredjedivisionen (2018) till Argentinas högsta division. Finns det en risk att det gått för fort och att organisationen inte riktigt hänger med?
Absolut finns den risken och det går inte att komma ifrån att det är en ganska liten förening. Dock har man en lång historia av att spela i Primera Division med över 70 säsonger i landets högsta serie. Det kommer säkerligen att bli en omställning för Platenses del, men jag gillar sammansättningen av spelare och tränare Llop har något spännande på gång. Dom kommer säkerligen att överraska många.

22 år har gått sedan Platense senast spelade i Primera Division. Är man här för att stanna?
Jag hoppas verkligen det. Platense är en charmig kvartersklubb som hör hemma i landets högsta division. Dock har mycket förändrats inom fotbollsvärlden – och såklart även i Argentina – under dom senaste 22 åren. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Platense?
Om inte Lanús kallar tillbaka José Luis Sinisterra är han en kvalitetsspelare på mittfältet. Även Matías Tissera visade att han är en väldigt duktig anfallare under den föregående säsongen i Primera Nacional. 

Var hamnar Platense i år?
Jag tror att man kommer överraska en hel del och definitivt inte bli en enkel uppgift som dom andra lagen bara avverkar. Personligen tycker jag nog att 3-4 klubbar är sämre än Platense i deras grupp. 

Sarmiento.
Grundad: 1 april 1911.
Fjolårsplacering: Vann den första kvalfinalen ifrån Primera Nacional mot Estudiantes Rio Cuarto. 
Nyförvärv: Gabriel Alanis (Godoy Cruz, lån), Fausto Montero (bosman), Nicolás Bazzana (Estudiantes, lån), Federico Bravo (Riga FC), Marcelo Herrera (bosman, senast Godoy Cruz). 
Förluster:

Vad är senaste nytt kring Sarmiento?
Man har plockat in några intressanta spelare och fått behålla hela laget som gick upp till Primera Division i januari. Sarmiento känns verkligen förberedda inför den kommande säsongen och jag tror att det kommer gå ganska skapligt för dom.  

Tillslut tog sig Sarmiento upp igen efter flera misslyckad försök. Är man tillräckligt bra för Primera Division?
Det återstår att se, men det tror jag faktiskt att man är. Sarmiento var uppe senast 2016 och har tillhört toppskiktet av Primera Nacional sedan dess. Tror man kan bjuda på betydligt mer motstånd än vad lag som Patronato, Godoy Cruz och Aldosivi kan.

Vem bör man hålla ett extra öga på i Sarmiento?
Jonathan Torres är otroligt viktig i det offensiva spelet och var lagets bäste målgörare i Primera Nacional. Även den 37-årige mittfältaren Federico Vismara är otroligt viktig för Sarmiento och lagets självklare ledare. 

Var hamnar Sarmiento i år?
Jag tror att det kommer gå hyfsat bra sett till förutsättningarna. Har tippat dom på elfteplats i sin grupp, men man skulle absolut kunna komma topp 10 med en bra start i ryggen. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Argentinos Juniors.
7.
8.
9. Platense.
10.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2.
3. Talleres
4. Vélez Sarsfield. 
5.
6.
7.
8.
9.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12.
13. Patronato.