Inför säsongen 2021 – Våren: ”Jag tror på en betydligt positivare säsong”

Den kommande säsongen är bara några dagar bort och därför börjar vi nedräkningen redan nu. Här går vi igenom ärkerivalerna Estudiantes och Gimnasia.

Estudiantes. 
Grundad: 4 augusti 1905.
Fjolårsplacering: Femma i sin förlorargrupp.
Nyförvärv: Fabián Noguera (bosman, senast Santos FC), Jorge Rodríguez (Banfield), Pablo Sabbag (La Equidad, lån). 
Förluster: Carlos Lattanzio (Central Córdoba, lån), Nicolás Bazzana (Sarmiento, lån), Rolando Ortiz (Olimpia, åter efter utlåning). 

Vad är senaste nytt kring Estudiantes?
Att man vädrar lite morgonluft med en ny tränare i form av Ricardo Zielinski. Att man dessutom vann dragkampen kring Jorge Rodríguez var också ett styrkebesked i sig då flera stora klubbar i landet var intresserade av honom. 

Är Ricardo Zielinski svaret på Estudiantes böner?
Kanske. Jag älskar Zielinski som tränare och har vid ett flertal tillfällen poängterat att han rentav kan vara landets mest underskattade. Samtidigt är Estudiantes problem mer svårlösta än att bara rekrytera en ny tränare. Men det är i alla fall en början och jag tror att vi kommer få se ett betydligt bättre Estudiantes under den kommande säsongen. Förhoppningsvis kan Zielinski ge fler av dom unga spelarna chansen och därigenom få fart på spelet. 

Målskyttet var nästan parodiskt dåligt ifrån Estudiantes under Copa Diego Maradona. Hur ska man få fart på målproduktionen?
Det är väl förmodligen Zielinskis största och mest akuta uppgift att lösa. Den föregående säsongen var, som sagt, inte alls någon höjdare. Mycket av hoppet står dock fortfarande till Martín Cauteruccio och Leandro Díaz.  

Vem bör man hålla ett extra öga på i Estudiantes?
Jag gillar den 17-årige stortalangen Darío Sarmiento som fick en hel del speltid i Copa Diego Maradona. Han har en fin framtid framför sig. Även 18-årige David Ayala känns otroligt spännande. Jorge Rodríguez kommer utöver detta att bli ett fint nyförvärv då han presterade riktigt bra i Banfield under hösten. 

Var slutar Estudiantes i år? 
Jag tror det blir en betydligt mer positiv säsong än i Copa Diego Maradona. Det räcker kanske inte hela vägen till en slutspelsplats, men Estudiantes kan nog komma där precis bakom. 

Gimnasia.
Grundad: 3 juni 1887.
Fjolårsplacering: Trea i sin vinnargrupp.
Nyförvärv: Rodrigo Rey (bosman, senast PAOK).
Förluster:
Matías García (Juárez FC), Jorge Broun (Rosario Central), Jesús Vargas (Estudiantes de Merida), Paolo Goltz (Colón).

Vad är senaste nytt kring Gimnasia?
Att man tappat mer kvalitet än man har fått in sedan Copa Diego Maradona tog slut i januari. 

Copa Diego Maradona var onekligen ett fall framåt för Gimnasias del. Kan man rida vidare på framgångsvågen?
Jag tror tyvärr att det blir svårt. Tappen av Matías García och Jorge Broun kan nog visa sig bli oerhört kostsamma med tanke på hur framstående dom varit för föreningen under dom senaste säsongerna. Dessvärre finns det inte heller några pengar till att förstärka särskilt mycket.

Går det ens att ersätta en ledargestalt som Jorge Broun?
Det är klart det går, men det är definitivt ingen enkel uppgift. Jorge Broun har varit ryggraden i laget under flera säsonger och hans frånvaro kommer säkerligen att märkas av. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Gimnasia?
José Paradela har ryktats bort under flera säsonger nu, men ingen klubb har varit beredd att hosta upp dom summorna som Gimnasia  har krävt. En otroligt spelskicklig mittfältare som påminner en hel del om Rivers Nacho Fernández.

Var slutar Gimnasia i år?
Jag tror tyvärr att man kommer få det oerhört tufft. Med spelartappen och inga direkta ersättare känns det som ett oundvikligt scenario. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Argentinos Juniors.
7. Estudiantes.
8.
9. Platense.
10.
11. Aldosivi.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2.
3. Talleres
4. Vélez Sarsfield. 
5.
6.
7.
8.
9.
10. Atlético Tucumán. 
11. Sarmiento. 
12. Gimnasia. 
13. Patronato.