Argentinos Juniors drömmer om Alexandre Pato

Dom senaste dagarna har ryktet som placerar Alexandre Pato i Argentinos Juniors intensifierats i Argentina och uppståndelsen har inte låtit vänta på sig.

Dom flesta känner till vem Alexandre Pato är. Anfallaren som spelade i Milan för några år sedan och spåddes en lysande framtid som i slutändan inte riktigt blev vad varken han – eller någon annan hade förväntat sig.

Nu ryktas Pato till Argentinos Juniors som förbereder sig för Copa Libertadores i april och ligastarten till helgen. Klubbens president, Cristian Malaspina, bekräftade under måndagen att man har gett den klubblöse anfallaren ett kontraktsförslag.

”Det är en förhandling som pågått ett tag. Han (Pato) är en kvalitetsspelare som är litegrann det vi letar efter inför Copa Libertadores. Men man måste ta det försiktigt, vi för just nu samtal med varandra. Han måste bestämma sig kring ifall han kan tänka sig att flytta med familjen till Argentina. Om detta sker, och jag får hans okej, då reser jag till São Paulo för att träffa honom och se om vi kan nå en överenskommelse”.

Malaspina menar samtidigt att klubben inte står och faller med Pato utan att man jobbar på många olika alternativ samtidigt.

”Vi i Argentinos jobbar vidare på transfermarknaden. Vi siktar på att förstärka på dom positionerna där vi saknar spelare. Detta med Pato är något väldigt intressant, men vi kan inte bara fokusera på det. I nästa vecka stänger fönstret och vi jobbar på flera olika namn. Såklart generar Patos namn en extra förväntan hos oss alla, detta eftersom han är lite det vi söker just nu inför det som väntar oss framöver”.

Malaspina blev också lite överraskad över den uppståndelse som uppstod efter att ryktet om Pato kommit upp till ytan.

”Jag blev förvånad över den uppståndelse som nyheten genererade under gårdagen. Sanningen är den att vi har jobbat på denna övergång, i skymundan, under dom senaste 10-15 dagar. Det är verkligen ett spännande namn, men som sagt, vi jobbar vidare på andra spelare och förhoppningsvis har vi lite nyheter under den kommande veckan. Vi har tappat många spelare i anfallet och det är här vi känner att vi behöver förstärka”.