Agustin Fontana och Banfield i ordbråk – anfallaren förflyttas till reservlaget

Under måndagen kom det uppgifter om att det skurit sig ordentligt mellan anfallaren Agustin Fontana och Banfield. Nu förflyttas spelaren till reservlaget under resten av säsongen. 

Anledningen till bråket ska ha varit att föreningen och anfallaren varit muntligt överens om en förlängning av kontraktet när spelaren plötsligt ändrade sig och begärde summor som inte är realistiska för Banfield.

Detta renderade i att Banfield blev förbannade över anfallarens brist på lojalitet och att han inte stod vid sitt ord. I ett officiellt uttalande var föreningen inte nådiga i sin kritik mot anfallaren.  

”Efter den negativa respons som vi fått ifrån Agustín Fontana och hans representant, Rubén Contini, angående förnyelsen av kontraktet(trots att vi hade en muntlig överenskommelse om punkterna i kontraktet) har det beslutats att Fontana tas bort ifrån seniortruppen”.

Längre ner i uttalandet kan man också läsa att Banfield blev förbannade över det, i deras tycke, ologiska kontraktsförslaget som kommit ifrån Fontanas – och hans agents sida. 

”Förslaget som spelaren och hans agent föreslagit överträffar all form av logik och verklighet för Banfield. En verklighet som Fontana, efter att ha tillbringat så pass många år i föreningen, inte kan ignorera att han varit väl medveten om”. 

Fontana var en av dom mer framträdande spelarna i Banfield under Copa Diego Maradona och det ska bli intressant att se hur tränaren Sanguinetti kommer att ersätta honom. Premiären är redan på fredag kväll klockan 23:15 mot Racing Club.