Inför säsongen 2021 – Våren: ”Seriens sämsta lag”

Den kommande säsongen är bara en knapp vecka bort och därför börjar vi nedräkningen redan nu. Här går vi igenom Talleres och Godoy Cruz.

Talleres.
Grundad: 12 oktober 1913.
Fjolårsplacering:
Tvåa i sin vinnargrupp bakom Banfield. 
Nyförvärv: Guido Herrera (Malatyaspor), Michael Santos (FCK)
Förluster: Tomás Pochettino (Austin FC), Lautaro Guzmán (Aldosivi, lån), Exequiel Beltramone (Flat Earth, lån), Mauricio Caranta (slutar). 

Vad är senaste nytt kring Talleres?
Att det finns ett stort intresse runt flera av deras spelare. Tomás Pochettino är klar för Austin FC i MLS och Nahuel Tenaglia finns på Bocas radar även om klubbarna sägs stå en bit ifrån varandra. Även om det såklart är jobbigt att tappa tongivande spelare är det ändå ett kvitto på att man göra saker och ting rätt i Talleres.

Alexander Medina lyckades nästan ta Talleres till final i Copa Diego Maradona. Kan man gå hela vägen denna säsong istället?
Det skulle man absolut kunna göra, men historien talar inte till Talleres fördel. Man gör sällan två bra säsonger i rad och det finns ingen riktig vinnarkultur i föreningen. Faktum är att man aldrig vunnit ligan i Argentina vilket såklart talar sitt eget tydliga språk. Men med det sagt är Medina en otroligt skicklig tränare som säkerligen kan ta laget till en bra placering även kommande säsong. 

Vad är känslan kring värvningen av den f.d. FCK-spelaren Michael Santos?
Tudelad skulle man kunna beskriva känslan. Santos har inte spelat sedan början av november med Leganés (dit han varit utlånad ifrån FCK) och efter det har han inte ens funnits med i truppen. Gjorde det rätt bra i FC Köpenhamn, men argentinska ligan är ett hack över den danska. Lär ha en lång startsträcka, men är det någon som ska få igång på honom är det väl hans landsman Medina. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Talleres?
Diego Valoyes var det stora utropstecknet ifjol tillsammans med Tomás Pochettino. Själv var jag även väldigt imponerad av Federico Navarro som styrde mittfältet fint trots att han bara hunnit fylla 20 år. 

Var slutar Talleres i år?
Talleres ska spela i Copa Sudamericana vilket såklart kommer ta en del av deras fokus. Samtidigt tror jag att Medina kan få dom att prestera bra även i ligaspelet och om man får en bra start borde man definitivt kunna slåss om någon av dom fyra främsta positionerna. 

Godoy Cruz.
Grundad: 1 juni 1921.
Fjolårsplacering: Sist i sin förlorargrupp. 
Nyförvärv: Juan Espínola (Nacional de Paraguay), Jeison Chala (Universidad Católica de Ecuador).
Förluster: Danilo Ortiz (Sol de América), Jalil Elías (San Lorenzo, lån), Gabriel Carrasco (åter till Lanús efter utlåning), Marcelo Herrera (Sarmiento), Gabriel Alanias (Sarmiento, lån).

Vad är senaste nytt kring Godoy Cruz?
Dessvärre dom otroligt tragiska nyheterna om att Santiago García begått självmord och hittades död under lördagsmorgonen. 

Godoy Cruz vann bara 1 av sina 11 matcher i Copa Diego Maradona. Finns det någonting som tyder på att det kommer gå bättre i år?
Absolut ingenting. Inte om man dessutom betänker att man kom sist i den turneringen som avslutades precis innan pandemins utbrott. Laget håller helt enkelt inte just nu en tillräckligt hög nivå för att spela i Argentinas högsta division. 

21 insläppta mål på 11 omgångar. Är försvaret Godoys allra mest brinnande problem?
Både ja och nej. Anfallsspelet har stundtals varit obefintligt det också. Men det är klart att det inte är bra att nästan snitta två insläppta mål per match. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Godoy Cruz?
Tomás Badaloni. Den 20-årige anfallaren är egentligen den ända riktiga kvalitetsspelaren i Godoy Cruzs trupp och faktiskt den ända som jag skulle kunna se i en större klubb. Badaloni är god för några baljor per säsong. 

Var slutar Godoy Cruz i år?
Jag är ledsen, men det är nästan omöjligt att inte tippa Mendozaklubben sist i sin grupp. Det finns inget lag som, på pappret, är sämre just nu än dom. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Argentinos Juniors.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Central Córdoba. 
13. Godoy Cruz. 

Grupp B:
1.
2.
3. Talleres
4. Vélez Sarsfield. 
5.
6.
7.
8.
9.
10. Atlético Tucumán. 
11.
12.
13.