Inför säsongen 2021 – Våren: ”Lite för mycket mellanmjölk”

Den kommande säsongen är bara en knapp vecka bort och därför börjar vi nedräkningen redan idag. Här går vi igenom Atletico Tucumán och Central Córdoba.

Atlético Tucumán. 
Grundad: 27 september 1902.
Fjolårsplacering: Kom sist i sin vinnargrupp. 
Nyförvärv: Omar De Felippe (tränare), Santiago Vergini (San Lorenzo).
Förluster: Ricardo Zielinski (tränare), Yonathan Cabral (Newell’s), Lucas Melano (San Lorenzo). 

Vad är senaste nytt kring Tucumán? 
Egentligen har det inte hunnit hända särskilt mycket sedan Copa Diego Maradona tog slut i mitten av januari. Den största nyheten är att Ricardo Zielinski har lämnat som huvudtränare. Sen ska man såklart inte heller glömma bort att tappen av Melano och Cabral – som båda var ordinarie ifjol – också kommer att påverka. Framförallt Melano kan bli tunga skor att fylla för Tucumán. 

Tucumán inledde med sex raka segrar i höstas, men sjönk sedan ihop – vad hände egentligen? 
Det är en väldigt bra fråga. Den enkla orsaken är väl egentligen att andra lag, som Banfield och Talleres, var bättre. 

Ett Tucumán utan Zielinski känns inte lika sexigt – blir det en tuff övergångsperiod med Omar De Felippe? 
Ja jag tror att det kan bli ganska jobbigt faktiskt. Omar De Felippe är inte en av mina favorittränare i Argentina och han har haft svårt att nå resultat i tidigare klubbar. Man ska inte heller glömma bort att Zielinski ledde Tucumán till Copa Libertadores-spel och föreningens bästa ligaplacering någonsin. Det är onekligen stora skor att fylla för De Felippe.

Vem bör man hålla ett extra öga på i Tucumán? 
När Melano nu har lämnat får man ställa sitt hopp till Javier Toledo och Augusto Lotti. Det ska även bli intressant att se om den 19-årige anfallstalangen, Kevin Isa Luna, kan ta ytterligare kliv i sin utveckling under den kommande säsongen.

Var slutar Tucumán i år? 
Dom känns svårbedömda, men samtidigt tror jag inte att man kommer kunna utmana om någon av slutspelsplaceringarna. Det blir nog en mellansäsong som supportrarna får ställa in sig på. 

Central Córdoba. 
Grundad: 3 juni 1919.
Fjolårsplacering: Fjärdeplats (av sex lag) i sin förlorargrupp. 
Nyförvärv: Gonzalo Bettini (Huracán), Andrés Mehring (bosman), Carlos Lattanzio (Estudiantes, lån), Juan Cruz González (Chacarita Juniors, lån), Dixon Rentería (Independiente Santa Fe, lån).
Förluster: Juan Vieyra (Delfín), Pablo Palacios Alvarenga (Mitre de Santiago de Estero), Iván Ramírez (bosman), Emanuel Cuevas (San Martín de Tucumán).

Vad är senaste nytt kring Central Córdoba?
Att man faktiskt har fått behålla sina mest tongivande spelare och dessutom kryddat till med några nyförvärv som absolut inte kommer att göra dom sämre. 

Central Córdoba vann bara två av sina elva matcher i Copa Diego Maradona. Vad talar för att det går bättre denna säsong?
Inte särskilt mycket. Faktum är att man inte ens har en ny tränare på plats efter Alfredo Berti – vilket såklart är en smärre katastrof. I övrigt känns man lite för mycket mellanmjölk, detta trots att man fått in några intressanta nyförvärv. 

Hade Central Córdoba haft bättre förutsättningar om man faktiskt var ifrån Córdoba – och spelade där istället för i Santiago del Estero?
En intressant frågeställning. Central Córdoba har som bekant fått sitt namn av järnvägsarbetare som jobbade på linjen till järnvägsstationen i Córdoba. Någonstans känns det som att man hade mått bra av lite konkurrens ifrån närområdet, vilket man inte får i Santiago del Estero. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Central Córdoba?
Pablo Argañaraz och Claudio Riaño är alltid goda för x-antal mål framåt. Annars känns det ganska tunt i övrigt. 

Var slutar Central Córdoba i år?
Man lär hamna en bra bit ner i tabellen. Allt annat ska ses som en stor skräll – och bonus. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Central Córdoba.
13.

Grupp B:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. 
10. Atlético Tucumán.
11.
12.
13.