Inför säsongen 2021 – Våren: ”Frågetecken kring tränarbytet”

Den kommande säsongen är bara en knapp vecka bort och därför börjar vi nedräkningen redan nu. Här går vi igenom Vélez Sarsfield och Argentinos Juniors.

Vélez Sarsfield.
Grundad: 1 januari 1910.
Fjolårsplacering: Etta i sin förlorargrupp och sedan vinst mot Central i ”finalen”. 
Nyförvärv: 
Förluster: Mauro Pittón (Unión, lån), Gianluca Mancuso (oklart).

Vad är senaste nytt kring Vélez Sarsfield?
Det har egentligen inte hänt särskilt mycket på sistone i Vélez Sarsfield. Man har inte tappat något av värde och på nyförvärvsfronten är det helt tomt. Pellegrino har därför fått jobba på med det material han har haft sedan han tog över rodret. 

Förväntningarna var höga på Vélez inför Copa Diego Maradona, men dom infriades inte. Var dom för högt ställda?
Både och. Samtidigt måste man komma ihåg att Vélez trupp inte är tillräcklig bred för att kunna konkurrera i både Copa Sudamericana och ligaspelet. Nu ska man spela i Libertadores till våren och då kommer samma problem att dyka upp. 

Borde inte Vélez vara en titelkandidat med den trupp som man fogar över?
Som sagt; Om man bara hade haft ligaspelet att fokusera på så absolut. Men med spel i Copas så ökar antalet matcher och då är truppen, i min mening, alldeles för tunn för att kunna konkurrera på båda fronterna. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Vélez Sarsfield?
Här finns en drös spelare, men tre spelare som stack ut lite extra ifjol var Thiago Almada, Cristian Tarragona och Ricky Álvarez. Samtliga kommer bli tongivande även i år. 

Var slutar Vélez Sarsfield i år?
Jag tror att man hamnar någonstans på den övre halvan. Om man får en bra start finns också chansen att man kan knipa någon av dom fyra översta platserna och därmed ta sig vidare till slutspelet. 

Argentinos Juniors.
Grundad: 15 augusti 1904.
Fjolårsplacering: Tredjeplats i sin vinnargrupp efter Boca Juniors och River Plate. 
Nyförvärv: Javier Cabrera (bosman), Matías Pisano (bosman), Jonathan Gómez (bosman).
Förluster: Santiago Silva (oklart), Agustín Aleo (återvänder till Godoy Cruz efter utlåning), Fausto Montero (Sarmiento), Franco Ibarra (Atlanta United), Facundo Barboza (oklart).

Vad är senaste nytt kring Argentinos Juniors?
Att man tappat Franco Ibarra till MLS-laget Atlanta United och såklart också att man bytt tränare. 

Diego Dabove har lämnat och Gabriel Milito har tagit över som huvudtränare. Vad innebär detta?
Det bör bli en ganska stor förändring. Diego Dabove hade lyckats väldigt bra med Argentinos Juniors medan Milito har ganska mycket att bevisa som huvudtränare efter några mindre lyckade uppdrag. 

Är Matías Pisano en joker som skulle kunna visa sig vara väldigt bra för Argentinos?
Absolut. Kan han komma upp i dom topparna som han tidigare har haft under sin karriär är ingenting omöjligt. Dessutom kommer han gratis vilket såklart är en extra bonus i sammanhanget. Samtidigt var hans senaste sejour i Argentina – med Talleres och Aldosivi – ingen höjdare alls. Men det ska onekligen bli intressant att se vad Pisano kan skaka fram i prestationsväg framöver. 

Vem bör man hålla ett extra öga på i Argentinos Juniors?
Diego Sosa är en excentrisk mittfältare som kan göra lite allt möjligt med bollen. Sedan kommer Gabriel Hauche att få dra ett tungt lass i anfallet ihop med Gabriel Ávalos. 

Var slutar Argentinos Juniors i år?
Jag vill gärna säga att man kommer topp 5 – eller t.o.m. bättre. Men det finns frågetecken kring tränarbytet och jag är lite orolig för att man inte har tillräcklig med spets offensivt. 

Grupp A:
1.
2.
3.
4.
5.
6. Argentinos Juniors.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Central Córdoba. 
13.

Grupp B: 
1.
2.
3.
4. Vélez Sarsfield.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Atlético Tucumán.
11.
12.
13.