Newell’s senaste nyförvärv: ”Jag är en kraftfull mittback”

Newell’s Old Boys har gjort klart med Yonathan Cabral och under tordagen pratade mittbacken litegrann om sina känslor kring övergången.

Cabral kommer närmast ifrån spel med Atlético Tucumán där han varit ordinarie sedan han anlände 2017 ifrån Olimpo.

”Jag är väldig glad över att komma till en föreningen med så pass mycket historia som Newell’s har. Mitt mål är att acklimatisera mig så fort som möjligt så att jag kan hjälpa laget där det behövs. Jag känner mig bra fysiskt, vi har tränat hårt den senaste tiden så när tillfälle ges kommer jag att vara redo”.

Cabral menar på att han imponerats av sina lagkamrater och inspirerats av att det stundar spel i Copa Sudamericana.

”På såväl ett lagmässigt som personligt plan känns det väldigt positivt att vi har tre turneringen under det kommande året att se fram emot. Att återigen få spela i en internationell turnering gör mig väldigt glad. Gruppen känns väldigt sammansvetsad och jag ser väldigt mycket fram emot dom utmaningar som väntar oss framöver”.

Cabral passade också på att beskriva sig själv som spelare.

”Jag är en kraftfull mittback som är bra i luften och man mot man”.