Marcos Rojo: ”Boca är den största klubben i Argentina”

Mittbacken Marcos Rojo presenterades officiellt för Boca Juniors under tisdagen och på en presskonferens berättade nyförvärvet om sina känslor kring övergången.

Att Boca Juniors skulle värva in Marcos Rojo ifrån Manchester United har stått klart ett tag nu. Dock blev det först helt officiellt under tisdagen. Vid presentationen hölls en presskonferens där mittbacken själv uttryckte sina känslor kring övergången.

”Jag är väldigt glad över att vara här, hos min familj och mina vänner. Jag känner mig väldigt glad över att få dela med mig. Jag är tacksam mot presidenten (I Boca) för hans ansträngningar för att få denna affär i hamn. Jag har pratat med Román (Riquelme) sedan en tid tillbaka, vi har ringt varandra och kontakten har alltid funnits där. Jag är väl medveten om deras arbete, det har varit ett stort projekt, men nu har vi äntligen lyckats få det i hamn. Jag är väldigt glad”. 

Rojo kommer ifrån en längre period utan speltid, detta då han inte funnits med i Manchester Uniteds tränare, Ole Gunnar Solskjaers, planer. Senaste matchen som mittbacken gjorde var i början av förra året under perioden då han var utlånad till Estudiantes. 

”Att spela för Boca är något som alltid funnits i huvudet på en. Det är den största klubben i Argentina. Mina sex år i Manchester United har format mig. Jag är van vid att gå in för att vinna varje match”. 

Marcos Rojo är huvudsakligen mittback, men kan även spela som vänsterback om det behövs. Huvudpersonen själv medger att det är något som han redan pratat med tränaren Russo om.

”Jag har haft turen att få prata med Miguel. Vi pratade om fotboll och vad han har för planer kring mig. Han sa att hans intention är att använda mig som mittback. Jag kan den positionen väldigt vän och tycker mycket om att spela där. Utöver det kan jag även spela som ytterback”.

Hur är då formen på Rojo enligt honom själv?

”Fysiskt känner jag mig bra. Jag har tränat på i Manchester. Dom första veckorna kostade det mig en del, men mot slutet blev det bättre och jag vill gärna spela så fort som möjligt. Eftersom jag inte hade någon plats där (i United) kom jag hit istället. Jag känner mig bra fysiskt och har bra rytm i spelet med boll. När väl tränaren behöver mig kommer jag att vara redo”. 

Rojo är mest förknippad med Estudiantes – den enda förening han spelat för i Argentina innan han nu kommer att dra på sig Bocas matchtröja. Men enligt spelaren själv är hans pappa supporter till Boca och själv ser han fram emot Copa Libertadores.

”Att vinna Copa Libertadores är allas dröm. Min pappa är en sjuklig fanatiker och vi har suttit tillsammans och kollat på Copan. Supportrarnas dröm är att vinna Copa Libertadores igen. Desto fortare vi får spela i den desto vackrare kommer det att bli”.