Platense klara för Primera Division

22 års väntan är över. Platense är klara för Primera Division igen efter ett väldigt dramatiskt straffavgörande mot Estudiantes Rio Cuarto.

Straffar och Estudiantes Rio Cuarto är inte särskilt bra kompisar. I deras andra raka kvalfinal inom loppet av några veckor förlorade man efter en dramatisk straffläggningen. För Platenses del har elvameterssparkarna istället varit något positivt. För andra matchen i följd tar man sig vidare efter att drabbningen gått till ett straffavgörande. 

Gårdagens final började också på bästa möjliga sätt för Platenses del. Laget pressade ner sina motståndare och utdelningen kom också redan efter fem minuter genom Matías Tissera. Estudiantes krånglade sig dock tillbaka in i matchen och precis som i semifinalen mot Estudiantes Buenos Aires hamnade Ibrahim Hesar i målprotokollet när han skickade dit kvitteringen. 

Matchen stod sedan och vägde i den andra halvleken, men det var ganska uppenbart att lagen blev mer och mer försiktiga ju längre tiden gick. Tillslut fick finalen avgöras ifrån elvameterspunkten. Här blev Platenses målvakt, Jorge De Olivera, stor matchvinnare när han räddade Rio Cuartos sista straff ifrån Gastón Benavidez. 

22 års väntan är över – Platense är klara för Primera Division igen.