Llop: ”Det är en av dom största glädjestunderna i mitt liv”

Juan Manuel Llop blev på många sätt och vis historisk under gårdagen när han ledde sitt Platense till Primera Division för första gången på 22 år. 

Det har gått över två decennier sedan Platense senast spelade i Argentinas högsta division. Men under gårdagen blev man äntligen klara för Primera Division igen efter en dramatisk kvalfinal mot Estudiantes Rio Cuarto. 

Tränaren Juan Manuel Llop har lyckats sätta ihop ett välfungerande lag och att han dessutom fick glädjen att säkra uppflyttningen på sin gamla hemmaarena som spelare, Estadio Marcelo Bielsa i Rosario, var såklart en extra bonus i sammanhanget.

”Tack vare dessa spelare har jag fått uppleva den bästa dagen, under dom senaste åren, i mitt liv. Jag dedikerar denna uppflyttning till hela min familj; min mamma, mina bröder och systrar. Samt alla människor som tycker om mig. Detta är en av dom största glädjestunderna i mitt liv”. 

Som spelare vann Juan Manuel Llop Primera Division två gånger med Newell’s Old Boys och som tränare har han redan nått uppflyttning vid ett tidigare tillfälle – det var för 15 år sedan med Godoy Cruz. Med Platense har han byggt upp ett starkt kollektiv som inte räds någon motståndare.

”Vi har, ända sedan första dagen, implementerat ett mål om att vi skulle nå uppflyttningen och har sedan dess gjort allt vi kunnat för att detta skulle bli verklighet. Vi har aldrig sett det som någon press utan har tagit det hela med ro utan att låta det emotionella ta över”.