Deportivo Maipú klar för Primera Nacional och Deportivo Merlo till Primera B

Förutom Platenses uppflyttning under gårdagen lyckades även Deportivo Maipú och Deportivo Merlo att ta sig upp till högre divisioner i Argentina.

I det första fallet besegrade Maipú Deportivo Madryn i kvalfinalen med 2-0 och tog sig därmed upp till Primera Nacional. Det är första gången på nästan 30 år som Deportivo Maipú spelar i Argentinas näst högsta division.

Gårdagens final gick deras väg redan ifrån start. Álvaro Veliez öppnade målskyttet efter bara sju minuters spel innan den notoriske målskytten Matías Persia satte spiken i kistan till 2-0. Målvakten Matías Alasia var väldigt nöjd efteråt.

”När jag kom hit lovade jag att vi skulle bli mästare”.

Deportivo Madryn har dock en chans kvar till uppflyttning. Detta då man ska ta sig an San Telmo på torsdag i en direkt avgörande match. San Telmo förlorade som bekant även dom en final – för deras del var det i förra veckan mot Tristán Suárez.

**

I Deportivo Merlos fall säkrade man uppflyttning till Primera B Metropolitana (tredjedivisionen) efter att ha besegrat Dock Sud med 2-1 i finalen.

Merlo är därmed tillbaka igen i tredjedivisionen efter sex år i Primera C. En glädjens dag också med tanke på att man, på vägen mot finalen, slog ut ärkerivalen Argentino de Merlo.