Platense mot Estudiantes Rio Cuarto: En match ifrån Primera Division

En enda match återstår av kvalspelet till Liga Profesional. I kvällens final står det mellan Platense och Estudiantes Rio Cuarto om vilket lag som ska göra Sarmiento sällskap upp till Argentinas högsta division.

Det har varit ett väldigt underhållande kvalspel såhär långt med många spännande och väldigt dramatiska matcher. Ikväll ska det avgöras vilket lag som gör Sarmiento sällskap upp till Liga Profesional.

Dom två kombatanterna som ska göra upp om platsen är Platense och Estudiantes Rio Cuarto. Spelplatsen är Estadio Marcelo Bielsa i Rosario och det är en plats som Platenses tränare, Juan Manuel Llop, känner väl till. Under sin aktiva spelarkarriär spenderade han majoriteten av åren i Newell’s Old Boys.

Båda lagen har visat upp ett förtroendeingivande spel såhär långt och en spelare som imponerat lite extra är José Luis Sinisterra. Den kvicke mittfältare kom ifrån Lanús inför säsongen och har blivit en väldigt avgörande pjäs för Platense.

”Jag anser att laget har gjort ett väldigt bra jobb, det är ett otroligt sammansvetsat omklädningsrum som vi har. Vi inledde med några dåliga resultat, men med lite tur, allt eftersom omgångarna gick, lyckades vi komma upp till den nivån som nu har gjort att vi nått finalen. Nu måste vi fullfölja och göra saker bra för att få fira i slutända”.

Platense har inte varit upp i Primera Division sedan 1999. Något som Sinisterra är väl medveten om.

”Det är verkligen något väldigt fint som vi just nu får uppleva. I finalen mot Estudiantes Rio Cuarto kommer vi att ge allt och förhoppningsvis är det vi som får fira”.

För Estudiantes Rio Cuarto del har det dröjt ännu längre sedan man senast spelade i Primera Division. Under mitten av 80-talet var man uppe några säsonger, men har sedan dess hållit till i landets lägre divisioner. Så sent som 2019 gick man upp till Primera Nacional och att man redan nu har chansen att gå upp till Primera Division är såklart en fjäder i hatten.

Néstor Ortigoza vet vad som krävs för att spela i landets högsta division då han representerat såväl San Lorenzo som Rosario Central. Han ser såklart också fram emot kvällens final.

”Vi har kollat på deras match mot Rafaela och känner oss förberedda. Förhoppningsvis kan vi gå upp. Alla i laget har gjort en enorm kraftansträngning för att ha nått hit. Klubben har gjort saker väldigt bra under en längre tid. Dom har nått fantastiska resultat under dom senaste säsongerna och en uppflyttning till Primera Division hade varit toppingen på kakan”.

Matchen har avspark ikväll klockan 01:00.