Träningsmatcher under lördagen

Några träningsmatcher spelades i Argentina under lördagen och det bjöds på blandade resultat. 

Försäsongen är i full gång för lagen i Liga Profesional. I Córdoba möttes Talleres och Central Córdoba på La Boutique de Barrio Jardín – vilket är Talleres gamla hemmaplan. Central Córdoba vann matchen med 3–2 efter dubbla mål av Pablo Argañaraz och ett av Claudio Riaño. Talleres mål sköts in av Carlos Auzqui och Piero Hincapie. 

Värt att notera ifrån matchen var annars att Talleres huvudtränare, Alexander Medina, inte fanns på plats. Han testades nämligen positivt för Corona i onsdags och kommer därför att hållas isolerad ett tag framöver. Córdobaklubben kommer att fortsätta sin försäsong i Buenos Aires och Medina får helt enkelt ansluta så fort han blivit frisk igen.

Diego Valoyes i antågande mot Central Córdoba.

**

Estudiantes och Vélez Sarsfield möttes i en träningsmatch i La Plata som spelades 2×35 minuter. Matchen slutade 1–1 efter att Fernando Tobio först gett Estudiantes ledningen innan Thiago Almada kvitterat med ett riktigt drömmål. 

Detta var f.ö. Ricardo Zielinskis första match som huvudtränare för Estudiantes och hans lagbygge börjar så sakteligen att ta form.

**

Argentinos Juniors var numret större än Gimnasia när lagen möttes i La Plata under lördagen. Matchen spelades i 2×60 minuter och Eric Ramírez gav Gimnasia ledningen innan Argentinos vände på steken efter mål av Iván Colman och Jonathan Sandoval. 

När matchen var slut spelade även reserverna en exakt likadan match.