Alexander Barboza lämnar Independiente

Mittbacken lämnar den argentinska storklubben för Libertad i Paraguay.  

Alexander Barboza är klar för Libertad i Paraguay. Den 25-årige mittbacken lämnar därmed Independiente för att fortsätta sin karriär utomlands. Libertad köper 50% av spelaren samtidigt som den argentinska klubben behåller 37,5% och 12,5% stannar kvar hos spelaren själv.

Mittbacken ska ha varit väldigt tydlig med att han velat lämna Independiente och detta harit varit ett ställningstagande som inte förändrades av att Julio Falcioni tog över som ny huvudtränare. Libertad kommer att betala 1,700,000 dollar och nu måste Independiente leta efter en ny mittback. 

Det ska ha funnits intresse ifrån såväl Basel i Schweiz som mexikanska Juárez, men valet föll alltså tillslut på Libertad. Barbozas agent, Juan Cruz Oller, menar också på att affären är en väldigt fördelaktig sådan för alla parter. 

”Det är en väldigt bra affär sett till hur marknaden ser ut just nu och vilka pengar som kommer att betalas ut”. 

Barboza kom till Independiente 2019 och var en av Sebastián Beccaceces första värvningar. Totalt blev det 27 matcher och ett gjort mål för Barboza i Independiente.