Marcos Rojo klar för Boca

Det återstår endast några fåtal detaljer innan Marcos Rojo kommer att presenteras som ny mittback för Boca Juniors. Mittbacken anländer ifrån Manchester United. 

Ryktena har placerat Marcos Rojo i Boca Juniors under en längre tid och nu återstår endast några fåtal formaliteter innan spelaren kommer att presenteras för Russos manskap. Mittbacken har utgående kontrakt med Manchester United till sommaren, men i överenskommelsen med Boca innebär det att han kommer att anlända till storklubben redan nu. 

Rojo är annars mest förknippad med Estudiantes i Argetina och det var här som han spelade under inledningen på förra året. Då var han utlånad, men blev tvungen att återvända då klubben ifrån La Plata och Manchester United inte kunde komma överens om en förlängd övergång. 

Dock består faktumet att Rojo inte har spelat fotboll sedan tiden i Estudiantes, och inte heller då blev speltiden särskilt omfattande eftersom mittbacken drog på sig en skada. Med det sagt är såklart Rojo en spelare av hög kvalité som, när han är i form, säkerligen kan bidra med väldigt mycket till Boca Juniors. Han har trots allt vunnit Copa Libertadores och Premier League samt spelat en VM-final under sin karriär. 

Bocas tränare, Russo, ser Rojo främst som mittback även om försvararen också kan spela till vänster i backlinjen. Sedan tidigare har Boca flertalet vänsterfotade mittbackar i truppen och det skulle inte förvåna mig jättemycket om Rojo får spela någon match som vänsterback under den kommande säsongen.