Rio Cuarto och Platense klara för finalen av kvalspelet

Det blev två intensiva semifinaler under gårdagen som renderade i att Estudiantes Rio Cuarto och Platense nu är klara för kvalfinalen på söndag kväll.

Kvalspelet till Liga Profesional börjar så smått att lida mot sitt slut och under gårdagen avgjordes det vilka två lag som ska spela finalen på lördag.

Estudiantes Rio Cuarto besegrade Estudiantes Buenos Aires på Estadio Gigante Arroyito i Rosario med 1-0. Pablo Aimars moderklubb var otroligt giftiga i omställningsspelet och lyckades även, gång på gång, att spela sig igenom sina motståndare på ett elegant sätt.

Matchens enda mål tillkom också på det senare viset när Rio Cuarto lyckades vägga sig igenom ett passivt Estudiantes de Buenos Aires. I mitten dök Ibrahim Hesar upp och kunde enkelt rulla in 1-0. Estudiantes de Buenos Aires var absolut inte ofarliga, men saknade skärpan i sista tredjedelen. Rio Cuarto vann med 1-0 och är därmed klara för finalen på söndag.

Här kommer man att ställas mot Platense som tog en blytung seger mot Atlético Rafaela. El Calamar var otroligt effektiva och efter att Luciano Recalde gett laget en drömstart, med sitt 1-0-mål redan efter två minuter, kunde Platense styra matchen dit dom ville.

Rafaela pressade dock ner dom ganska kraftigt under inledningen av den andra halvleken, men istället för ett kvitteringsmål gjorde Franco Baldassara 2-0 till Platense. Därmed är föreningen klara för finalen mot Estudiantes Rio Cuarto och är endast en match ifrån att få spela i Primera Division för första gången på 22 år.

Fotnot: Finalen spelas under natten mot måndag klockan 01:10.