Kvalspelet är framme vid semifinalerna

Kvalspelet till Liga Profesional är nu framme vid semifinalerna och i afton väntar två högintressanta matcher.

Till helgen avgörs det vilket lag som kommer göra Sarmiento sällskap upp till Liga Profesional ifrån Primera Nacional. Då spelas nämligen kvalfinalen, men innan dess ska det avgöras vilka som går till nämnda final.

Ikväll spelas båda semifinalerna där Estudiantes Rio Cuarto tar sig an Estudiantes Buenos Aires i den ena och där Platense drabbar samman med Atlético Rafaela i den andra.

Rio Cuarto fick en enklare väg hit, än övriga lag, då man förlorade kvalfinalen mot Sarmiento och därmed blev direktkvalificerade till dagens semfinal. Spelare för spelare skulle jag också säga att dom, ihop med Rafaela, har den bästa truppen av dom lagen som är kvar i kvalspelet.

Med det sagt ska såklart varken Estudiantes Buenos Aires eller Platense underskattas. Dom förstnämnda öser in mål och går, som nämnts i tidigare artiklar, sällan mållösa ifrån en match. Platense å sin sida såg bra ut i gruppspelet och hade länge en direktplats i den sista omgången, men blev omsprungna av Rio Cuarto på målskillnad. Lär vara ordentligt revanschsugna nu.

Kvällens matcher:

23:15. Estudiantes Rio Cuarto – Estudiantes Buenos Aires.
01:30. Atlético Rafaela – Platense.