Tristán Suárez klara för Primera Nacional – delar rekord med Boca Juniors

Tristán Suárez blev under gårdagen klara för Primera Nacional efter att ha besegrat San Telmo med 1-0 i kvalfinalen.

Tristán Suárez vann kvalfinalen under gårdagen i Primera B mot San Telmo med 1-0 och är därmed klara för Primera Nacional. Detta är första gången i historien som föreningen har lyckats nå uppflyttning till landets andradivision.

Därmed tillhör man knappast en av landets främsta klubbar. Dock innehar man ett rekord som man delar med Boca Juniors. Precis som storklubben har Tristán Suárez aldrig blivit nedflyttade. Detta är onekligen en imponerande bedrift om man betänker att Tristán Suárez har existerat i 91 år.

Gårdagens seger var extra imponerande med tanke på att man saknade 9 spelare ur seniortruppen som alla hade testats positivt för Coronaviruset. Men med lite tur – och en hel del skicklighet kunde man vinna med 1-0 efter mål av Joaquin Molina.

Nu får Tristán Suárez äntligen prova på sina vingar i en högre division. Dock kommer det att bli intressant att se ifall man lyckas hålla liv i sviten man just nu delar med Boca Juniors.