Diego Dabove: ”Vi kommer att förstärka så bra vi kan”

Diego Dabove presenterades som San Lorenzos nye tränare under den föregående veckan och under måndagen hölls en presskonferens där huvudtränaren pratade lite om sina förväntningar på den kommande säsongen.

Diego Dabove kommer ifrån en lyckad sejour med Argentinos Juniors där han lett laget till Copa Libertadores och byggt upp ett gott renommé kring sitt arbete. Under måndagen pratade han litegrann om vad han – och hans tränarstab har för förhoppningen på den kommande säsongen med San Lorenzo, och vad supportrarna kan förvänta sig av laget.

”Jag valde San Lorenzo eftersom det är höga krav här och för den analys vi gjorde över truppen – som har mycket talang och möjligheter till olika varianter i spelet. Vår målsättning är att man ska se ett San Lorenzo med mycket personlighet och karaktär. Som pressar sina motståndare, är intelligenta på planen och som supportrarna kan identifiera sig med. Vi vet att vi har en bra trupp till vårt förfogande med bra dynamik. Vi känner oss väldigt entusiastiska”.

San Lorenzo gick visserligen vidare till vinnarrundan under hösten och vinterns Copa Diego Maradona, men där tog det tvärstopp och säsongen avslutades på sämsta möjliga sätt. En storförlust mot Banfield och slagsmål inne i omklädningsrummet mellan olika delar av spelartruppen. 

Just det sistnämnda är ett problem som många har pekat ut som storklubben största just nu. Bröderna Romero och den övriga truppen har glidit ifrån varandra ordentligt och frågan är om det går att lösa eller om man helt enkelt måste sälja bröderna. 

Problemet där är dock att oavsett hur stökiga dom än må vara, utanför planen, kan ingen förneka att bröderna Romero är oerhört viktiga för San Lorenzos anfallsspel. Ángel var långa stunder lagets tveklöst bästa spelare under hösten. Dabove har dock inte uttryckt sig särskilt mycket om saken och vad det gäller nyförvärv är tränaren också förtegen, även om han bekräftade värvningen av mittbacken Diego Braghieri.  

”Vi är medvetna om att vi är i en storklubb och att vi förväntas slå alla motståndare som vi möter framöver. Samtidigt känner vi av ett bra arbetsklimat och har alltid fötterna på jorden. Vi kommer att förstärka laget så bra vi kan”.

Tack vare Defensa y Justicias seger över Lanús i helgen fick San Lorenzo en kvalplats till kommande säsong av Copa Libertadores. Det är såklart en väldigt positiv sak och något som Dabove tar med i sina beräkningar när han planerar för det som komma skall. 

”Att vi har kvalificerat oss för Copa Libertadores är såklart något som förändrar saker och ting. Under denna veckan kommer vi att accelerera planeringen och leta efter spelare med erfarenhet”.