Kvalspelet rullar vidare till Liga Profesional

Kvalet till Liga Profesional fortsätter att rulla vidare under söndagskvällen och börjar så sakteligen att närma sig slutskedet. Men än är det en bit kvar.

Vi hade matcher, i kvalspelet, så sent som i torsdag och då fick vi se Atlanta, Quilmes, Riestra och CA Estudiantes ta sig vidare. Nu adderas dessa fyra lag av Atlético Rafaela och Platense, som kom tvåa i sina respektive grupper, och därmed fick en liten fördel av att gå in senare i kvalspelet.

Detta innebär att vi har tre kvartsfinaler – eller semifinaler i afton. Det beror lite på hur man ser det. Kvartsfinalerna känns dock mer passande även om det bara är tre stycken till antal.

Men hur ser då fortsättningen ut framöver tänker ni? Jo dom tre vinnarna, i denna rundan, adderas sedan upp med Estudiantes Rio Cuarto som förlorade kvalfinalen mot Sarmiento för ganska exakt två veckor sedan. Detta är deras fördel av att ha nått den finalen som man var snubblande nära att vinna.

Kvällens matcher då? Jo, dom redogörs för här under med en liten kort genomgång till varje. Kalla det en miniguide om ni så önskar.

Atlético Rafaela – Quilmes. Söndag klockan 22:20.

Rafaela gick som tåget i sin grupp och tappade, med minsta möjliga marginal, sin finalplats till Sarmiento som gick om i slutskedet. Har ett gediget anfallspar i Enzo Copetti och veteranen Claudio Bieler.

Quilmes har överraskat rejält såhär långt in i kvalspelet och ska absolut inte underskattas. Har besegrat Agropecuario och Defensores de Belgrano med 1-0 och vid båda tillfällena blev Mariano Pavone stor matchhjälte.

Det mest logiska är ändå att ge Rafaela tipset, men det skulle inte förvåna mig om Quilmes skräller igen. Svårtippat.

Tips? Rafaela tar sig vidare med minsta möjliga marginal.

CA Estudiantes – Atlanta. Måndag klockan 00:30.

Två lag som båda imponerade stort i den föregående rundan. Atlanta slog Ferro med ett 2-1-resultat som egentligen inte speglade matchbilden. Atlanta var klart bättre och Ferro skapade egentligen inga målchanser förrän efter att dom gulblåa hade dubblat sin ledning.

Nu blir dock motståndet svårare. CA Estudiantes öser in mål och går sällan, läs aldrig, mållösa ifrån en match. Faktum är att det sällan går att räkna bort Estudiantes då dom alltid verkar hitta en väg tillbaka in i matchen. Se upp med Bolzicco som hoppade in senaste och gjorde två mål. Frågan är om han får chansen ifrån start i afton.

Tips? Estudiantes går vidare.

Platense – Deportivo Riestra. Måndag klockan 02:25.

Platense ska vara skyhöga favoriter i denna match. Man kom trots allt tvåa i sin grupp och spelade stundtals en bländande fotboll. Hade finalplatsen i sin hand under halvtidspausen i den sista omgången, men Estudiantes Rio Cuarto spurtade om på bättre målskillnad.

Möter nu ett Riestra som överraskat sig fram, på samma sätt som Quilmes, med två raka 1-0-segrar. Här borde det dock ta stopp då Platense är ett avsevärt mycket bättre lag.

Tips? Platense går vidare.