Dramatiska kvartsfinaler i kvalet till Liga Profesional

Under torsdagen spelades samtliga fyra kvartsfinaler i kvalet till Liga Profesional och det blev, på flera håll, väldigt dramatiskt. 

Åttondelsfinalerna rullades färdig under helgen och på torsdagen spelades kvartsfinalerna i kvalet till Liga Profesiona (Copa Diego Maradona). Återigen bjöds vi på underhållande – och bitvis dramatisk fotboll. Först ut var CA Estudiantes som drabbade samman med San Martín de San Juan på Atlantas hemmaplan, Estadio Don León Kolbowski, i Buenos Aires.

San Juan-laget började matchen bäst och skapade ett ganska bestående tryck mot Estudiantes mål. Ledningsmålet lät inte heller vänta på sig utan kom redan efter sju spelade minuter. Gonzalo Berterame sprang igenom på en fint slagen djupledsboll och placerade dit öppningsmålet. Estudiantes åt sig dock succesivt in i matchen och under dom sista 45 minuterna skulle man befästa detta än mer. 

Under några ödesdigra minuter i den andra halvleken prickade först Martín Garay in ett långskott innan Tomás Bolzicco störtade in ledningsmålet ifrån nära håll för Estudiantes. San Juan såg tröttkörda ut och kanske hade straffläggningen mot Tigre tagit ut sin rätt. I slutskedet av matchen gjorde Bolzicco även 3–1 och skickade därmed Estudiantes vidare till semifinal.

Lite senare på kvällen spelades ytterligare två stycken kvartsfinaler. Atlanta tog sig an Ferro på Platenses hemmaplan och parallellt drabbade Deportivo Morón samman med Riestra på Tigres Estadio José Dellagiovanna. I den förstnämnda matchen var Atlanta det klart bästa laget och gick också upp till en 2–0-ledning redan efter 47 minuter. 

Ferro hade svårt att komma till målsituationer och det frejdiga anfallsspelet, som vi bitvis såg mot Gimnasia Mendoza, syntes det inte mycket av. En betydelselös reducering kom dock i matchens sista sekunder, men som helhet gjorde det ingen större förändring. Atlantas försvarsspel såg bättre ut än senast, vilket var väldigt positivt för deras del, samtidigt som man såg lite hetare ut framåt.

Parallellt förlorade Deportivo Morón, något överraskande, mot Deportivo Riestra med 1–0. Matchens enda mål kom i den andra halvleken genom Víctor Gómez. 

I kvällens sista match skulle Defensores Belgrano försöka rubba ett Quilmes som hittills överraskat ordentligt. Något man skulle fortsätta att göra även denna kväll. Mariano Pavone blev återigen stor matchhjälte när han gjorde tillställningens enda mål efter 69 spelade minuter. Detta är andra matchen i följd som Quilmes vinner med 1–0 och där Pavone är segerskytten. Det börjar med andra ord bli dags för övriga lag att ta Quilmes på allvar. Dom kan mycket väl gå hela vägen. 

Resultaten i kvartsfinalerna:

CA Estudiantes – San Martín de San Juan. 3–1.

Atlanta – Ferro. 2–1.

Deportivo Morón – Deportivo Riestra. 0–1.

Defensores de Belgrano – Quilmes. 0–1.