Rosario Central föll ihop mot tredjedivisionslaget Boca Unidos

Copa Argentina har börjat igen och den första rundan har redan rullat igång. Under onsdagen åkte Rosario Central på en ordentlig smäll mot Boca Unidos.

Mönstret gick igen som det så fint brukar heta. Förra säsongen åkte Rosario Central ut mot den anonyma klubben Sol de Mayo, redan i den första rundan, och i år blev det samma gamla visa igen. Denna gång stod tredjedivisionslaget Boca Unidos – som inte ens nådde kval till andradivisionen under hösten – i vägen för ett avancemang.

Matchen började på sämsta tänkbara sätt när Centrals målvakt, Miño, fällde Boca Unidos Gonzalo Ríos i straffområdet redan efter 20 sekunder. Fram steg den f.d. Central-spelaren Antonio Medina och dunkade dit 1–0. Släkten är värst och allt det där. Medina skulle f.ö. även vara inblandad i dom två senare målen för Boca Unidos.


Central såg faktiskt ruskigt bedrövliga ut och skapade nästan inte en enda riktigt farlig målchans under matchens första 45 minuter. Istället ökade Boca Unidos på till 2–0 när Ríos rakade in bollen i mål efter ett excellent förarbete av Medina. Tillställningens sista mål kom sedan i slutskedet efter att Central dragit på sig ytterligare en onödig straffspark som Gabriel Ramírez förvaltade på bästa möjliga vis. 3–0 och Central var ett blåslaget – och utslaget lag. 

Därmed är Kily González en väldigt pressad tränare i Rosario Central just nu. Förra helgen förlorade man en avgörande match om spel i Copa Sudamericana mot Vélez Sarsfield och gårdagens fadäs mot Boca Unidos var ytterligare ett fall ner i misären. Hur länge sitter Kily González kvar egentligen?

Uppgifter gör dock gällande att styrelsen fortfarande har stort förtroende för tränaren, men frågan är om spelartruppen har det och hur många fler bottennapp klarar man av i en storklubb som Rosario Central?