Julio Falcioni – Independientes nye huvudtränare

Julio Falcioni är nu officiellt Independientes nye huvudtränare. Detta blir den 64-årige veteranens andra sejour i storklubben. 

Det har gått 15 år sedan Falcioni senast satt på Independientes tränarbänk. Klubben har utvecklats, åtminstone facilitetsmässigt, väldigt mycket sedan dess. Träningsanläggningen har fått ett ordentligt lyft efter generösa donationer av såväl Sergio Agüero som Gabriel Milito. 

Frågan är dock om Independiente är på ett särskilt mycket bättre ställe, sportsligt, nu än när Falcioni senast var i klubben. Laget imponerade inte alls under Copa Diego Maradona och interna slitningar i kombination med en väldigt ansträngd ekonomi har varit föreningens verklighet under dom senaste säsongerna. 

Det ryktas att Falcioni vill göra flera värvningar till sitt nya lag, men att klubbledningen inte har några pengar till detta. Förmodligen måste spelare först säljas innan nya kan köpas in. 

Idag drog träningen igång igen för storklubben efter att spelarna haft en minisemester efter Copa Diego Maradonas slut. Bland ansiktena återfanns Sebastián Palacios som varit utlånad till Newell’s Old Boys under den gångna säsongen, men nu alltså är tillbaka i Independiente. 

Newell’s tränare, Frank Kudelka, har varit angelägen om att få till ett nytt låneavtal för spelaren men Independiente vill enbart sälja och det har inte Newell’s råd med. Om Palacios ska lämna är det troligaste alternativet att han går utomlands. 

Anfallaren kommer ifrån en, förhållandevis, fin säsong på ett personligt plan och anses ha varit en av dom bättre spelarna i Newell’s Old Boys under Copa Diego Maradona. Falcioni har nu en kort tid på sig att få ihop bitarna inför den nya säsongen och med begränsade resurser ska han försöka åstadkomma bättre resultat än sin företrädare Lucas Pusineri. Det återstår att se om han lyckas med det.