Tre startspelare i Boca ingår inte i storklubbens framtidsplaner

Tre stycken startspelare i Russos Boca Juniors ska ha blivit meddelade att dom inte längre ingår i storklubbens framtidsplaner och är därför tillåtna att leta efter nya klubbadresser.

Arbetet för att få ihop bitarna i Boca Juniors inför den nya säsongen i såväl Copa Libertadores som Copa Diego Maradona är i full gång. Uttåget ur den föregående upplagen av Libertadores mot Santos har gjort att klubbledningen vill göra några drastiska förändringar i truppen.

Tre stycken spelare, som haft framträdande roller i Russos lag under säsongen, sägs ha fått beskedet att dom inte längre ingår i föreningens framtidsplaner och har därför fått tillåtelse att hitta nya klubbar. Spelarna det handlar om ska vara Frank Fabra, Jorman Campuzano och Franco Soldano.

Vänsterbacken Fabra har mer eller mindre startat i samtliga matcher för Boca i årets Copa Libertadores. Men den onödiga utvisningen mot Santos ska ha gjort att flera inom styrelsen retat upp sig och ansett att spelaren inte har disciplinen som krävs för att ta Boca vidare till nästa steg.

Fabra kom till Boca 2016 och har haft anbud ifrån Europa tidigare, men dom gångerna har klubben sagt blankt nej till förfrågningarna.

Frank Fabra.

Jorman Campuzano har länge ansetts som en av dom viktigaste spelarna på mittfältet i Boca Juniors. Men under höstens spel i såväl ligan – som i Libertadores har colombianens nivå stundtals hållit en alldeles för låg nivå och detta i kombination med att han sitter på en hög lön, ska ha gjort att styrelsen börjat fundera på att göra sig av med honom. Känslan är att det inte borde saknas intressenter för Campuzanos namnteckning.

Jorman Campuzano.

Sist men inte minst ska Franco Soldano inte längre finnas med i Russos tankegångar. Anfallaren är inlånad ifrån grekiska Olympiakos fram till sommaren, men ifrån Bocas sida vill man försöka att avsluta detta avtal i förtid.

Soldano har inte alls fått det att lossna i Copa Libertadores och faktum är att många ansåg det nästa obegripligt hur han kunde gå före Ábila i semifinalen mot Santos.

Franco Soldano.

Sist men inte minst är Augstín Almendra återigen i träning. Mittfältstalangen slutade att dyka upp till klubbens träningar under hösten och det skar sig ordentligt mellan honom och Russo. Nu ska dom båda ha försonats och mittfältare är återigen disponibel för att bli uttagen framöver.

Det senaste kring Almendra är annars att San Lorenzo ska ha visat intresse för hans namnteckning. Men med tanke på att dom är en direkt rival till Boca, samtidigt som Almendra har en utköpsklausul på 30,000,000 euro, verkar en affär inte särskilt troligt. Faktum är att inte ens ett lån känns görbart.

Augstín Almendra.

Förberedelserna inför den nya säsongen är i full gång. Vilka stannar – och vilka lämnar i Boca Juniors?