Miniguide: Imorgon fortsätter kvartsfinalerna i kvalet

Efter helgens åttondelsfinaler av kvalspelet i Primera Nacional, fortsätter under torsdagen matcherna att rulla i nästa runda. Här får ni lite koll på dom kommande drabbningarna.

Drömmen om spel i Argentinas högsta division rullar vidare under onsdagskvällen. Efter helgens, på många håll, dramatiska drabbningar rullar kvartsfinalerna igång under torsdagskvällen.

Här kommer en liten snabbguide till matcherna:

CA Estudiantes – San Martín de San Juan. Torsdag klockan 21:10.

San Martín tog sig vidare efter en dramatisk straffläggning mot Tigre. Borde därmed vara rejält stärkta av detta och med tanke på att man såg spännande ut redan innan dess, kan man säkert bjuda på hårt motstånd mot CA Estudiantes.

Estudiantes tog sig också vidare ifrån ett straffavgörande – för deras del var det mot Barracas Central. Estudiantes är ett av dom lagen som gjort flest mål i Primera Nacional den här säsongen och det är något som San Martín får se upp med. Kan nog bli jämnt och det skulle inte förvåna mig om ett straffavgörande hägrar även här.

Mitt tips? CA Estudiantes går vidare.

Atlanta – Ferro Carill Oeste. Torsdag klockan 23:20.

Atlantas möte med San Martín de Tucumán blev en väldigt stökig historia med utvisade tränare, som sedan bråkade med polisen, en tveksam straff för Atlanta och sedermera ett dramatiskt straffavgörande. Att Atlantas svagheter ligger i defensiven den här säsongen har blivit mer och mer uppenbart och något som syntes tydligt mot Tucumán.

Ferro å sin sida överraskade ordentligt och slog ut ett blekt Gimnasia Mendoza med hela 4-1. Blir svårare nu och jag tror inte att man mäktar med att rubba Atlanta. Detta trots försvarsproblemen hos dom gulblåa.

Tips? Atlanta går vidare.

Deportivo Morón – Deportivo Riestra. Torsdag klockan 23:20.

Deportivo Morón tog en välgörande seger mot Villa Dálmine och det var den 20-årige inhopparen, Iván Álvarez, som avgjorde i den tredje tilläggsminuten. Det ska bli intressant att se ifall 40-årige Damián Akerman får starta imorgon eller om han får nöja sig med ytterligare ett inhopp.

Akerman är en speciell figur som blivit en legendar i Deportivo Morón och faktiskt är en av få fotbollsspelare som kan stoltsera med att fortfarande vara aktiv – och morfar på samma gång. När han fick redan på att han skulle bli morfar vid 38-års ålder har han själv beskrivit det som att han ville ta livet av sig, men lyckades sedan samla ihop sig.

Damián Akerman är oehört populär bland föreningens supportrar.

Deportivo Riestra överraskade nog en del, mig inkluderat, när man besegrade Temperley med 1-0. Här tror jag dock att deras lycka tar slut.

Tips? Deportivo Morón går vidare.

Defensores de Belgrano – Quilmes. Fredag klockan 01:30.

Den sista kvartsfinalen spelas mellan Defensores de Belgrano och Quilmes. Både stod för varsin gedigen insats i åttondelen där Belgrano slog Instituto med odiskutabla 2-0 – och Quilmes skickade ut Agropecuario efter att 38-årige Mariano Pavone gjort matchens enda mål.

Här borde dock Defensores de Belgrano vara numret för stort och jag tror man tar sig vidare, även om det säkerligen kan bli jämnt.

Tips? Defensores de Belgrano går vidare.

Mariano Pavone är alltid värd att slå ett extra öga på – även vid 38-års ålder.