Diego Dabove ny tränare i San Lorenzo – Gabriel Milito ersätter i Argentinos

Under gårdagen blev det officiellt att Diego Dabove tar över som ny huvudtränare för San Lorenzo. Samtidigt kommer han att ersättas i Argentinos Juniors av Gabriel Milito. 

Efter att äventyret i Copa Diego Maradona tagit slut för San Lorenzos del, meddelade man att Mariano Soso inte kommer att fortsätta som huvudtränare för storklubben. Sedan dess har arbetet kring att hitta en ersättare intensifierats och under gårdagen blev det officiellt vem som kommer att ta över. 

Diego Dabove kommer närmast ifrån Argentinos Juniors där han nått fina resultat och meddelade häromdagen att han inte kommer fortsätta som huvudtränare för klubben. Istället blir det ett nytt äventyr i San Lorenzo och såhär sa han själv efter att affären blivit klar under gårdagen. 

”Det har varit två fantastiska år, men sett ur ett personligt – och karriärmässigt perspektiv kändes detta rätt. Det har varit på gång ett tag nu, men jag ville inte prata om det tidigare eftersom vi fortfarande slogs om en finalplats med Argentinos. Vi hade dock inget bestämt då, utan jag har fått flera bud ifrån olika klubbar. När jag satte mig ner och analyserade dom olika trupperna kom jag fram till att, sportsligt, är San Lorenzo det bästa alternativet”. 

Diego Dabove kommer att ta över ett splittrat omklädningsrum där interna slitningar mellan majoriteten av truppen och bröderna Romero ser svåra ut att lösa. Vissa rykten pekar dock på att bröderna kommer att lämna under detta transferfönster, men ännu är ingenting bestämt. 

Utöver detta behöver förmodligen laget spetsas till ytterligare om man ska en chans att konkurrera ordentligt när Copa Diego Maradona drar igång igen under mitten av februari. 

”Ledarskap, engagemang och hårt arbete är tre saker som jag kan lova både Tinelli (presidenten) och dess supportrar att jag ska bidra med. Jag vill få med mig det som vi i ledarstaben uträttat i Godoy Cruz samt Argentinos och ta med detta till San Lorenzo. Med all den komplexitet som vi lyckades uträtta saker med”. 

San Lorenzo skulle kunna få en plats i kommande säsong av Copa Libertadores ifall Defensa y Justicia slår Lanús i finalen av Copa Sudamericana – som spelas på lördag. Men det är ingenting som Dabove funderar särskilt mycket över.

”Det är inget som jag kan tänka på nu, men såklart är det något man ska ha med sig i bagaget. Vi får vänta och se, planera och förberedda oss för det som komma skall”. 

Parallellt med Daboves kontraktsskrivning med San Lorenzo har hans f.d. klubb, Argentinos Juniors, redan gjort klart med en ersättare i form av Gabriel Milito. Det har snart gått ett år sedan Milito senast hade ett tränaruppdrag och den gången var det med Estudiantes – en epok som definitivt inte blev någon vidare succé.