Zárate om sin framtid: ”Att fortsätta såhär fungerar inte”

Mauro Zárate har fått begränsat med speltid under säsongen och uttalade sig, under tisdagen, öppenhjärtigt kring sin situation i Boca Juniors och framtiden.

Mauro Zárate kom till Boca Juniors i mitten av 2018 ifrån Vélez Sarsfield i en väldigt uppseendeväckande övergång. Anfallaren var nämligen en klubbikon bland Vélez supportrar och hade lovat att han aldrig skulle spela för någon annan klubb i Argentina. Så blev det alltså inte.

I Boca inledde han väldigt starkt och Zárate fick mycket speltid under Gustavo Alfaros ledning. Han blev faktiskt också storklubbens bäste målgörare under tränarens epok i föreningen. Men lite segdragna skador och knackig form har gjort att Zárate inte fått spela särskilt mycket under det senaste året. Något som, såklart, inte har varit tillfredsställande för anfallaren.

”Att fortsätta såhär i Boca fungerar inte. Det vet alla om och det finns ingen anledning att hymla kring det. Jag bestämde mig, vid en tidpunkt, att stanna i Boca efter att ha pratat med Russo. Men sen efter det har jag inte blivit så framträdande som jag hade hoppats på att jag skulle bli. Inte spelat i Copa Libertadores eller fått spela i viktiga matcher. Detta är saker vi ska prata om under dom närmaste dagarna, jag och föreningen. Prata – inte diskutera. Jag tänker inte diskutera någonting utan jag vill hitta en lösning som är bäst för alla parter. För mig, för klubben och sedan nå en överenskommelse utan några problem”.

Mauro Zárate är dock själv tydlig med att han inte ser sig som förbisedd i storklubben utan att det är skadorna och att han inte nått upp till önskvärd nivå som gjort att speltiden blivit knaper.

”Jag har haft bra – och dåliga ögonblick där jag inte hållit den nivå som jag önskat. När jag kom hit började jag väldigt bra, sen kom en dipp. När Alfaro kom hade jag en väldigt bra sejour och var den bäste målgöraren under hans år i klubben. Därefter började jag om och blev skadad igen. Jag missade semifinalen mot River. Jag kan inte ge mig något betyg för min tid i Boca eftersom jag haft både bra – och dåliga stunder där jag inte varit nöjd med mina prestationer. Jag har inga ursäkter för det. Om man får skador är det såklart otur, men samtidigt är det något man gjort felaktigt. Antingen skulle man ha tagit det lugnare eller tränat mindre. Allt man gör är antingen ens eget fel – eller förtjänst”.

Han utvecklar vidare…

”Det jobbigaste för mig, och jag tror det är så för alla fotbollsspelare, det är att inte få speltid. Samtidigt är det skador som kan drabba dig och som du lider av. Jag tror att mina jobbiga stunder här i klubben endast varit skadorna – inget annat. Jag njuter väldigt mycket av att vara i Boca, annars skulle jag inte ha stannat här”.

Det återstår att se vad Zárate och Boca kommer fram till kring den 33-årige anfallarens framtid.